Vad är en hektar?

För många människor som bor i exempelvis USA eller Storbritannien, termen hektar inte får den välbekanta. Detta är en typ av mätningar som tillhör den internationella systemet av enheter, även skrivet som SI, som normalt hänvisar till ett belopp av mark. Termen vanligtvis inte har mycket ansökan för användning utanför mark mätning och skulle kunna jämföras med hur USA och Storbritannien hektar används för att mäta mark. Det bör noteras att ett tunnland är inte lika med en hektar, vilket är 10. 000 kvm (107. 639. 10 square feet). Det finns ytterligare mätningar utöver detta mått mark mätning som kan vara okända för alla utom de mest hängivna kartografer, stadsplanerare, fastighets-utvecklare och matematiker. Den hektar anses också vara en kvadrat hectometer /Hektometer, 100 ar, eller 10 dekar. Många av dessa villkor inte förekommer ofta, såvida det inte är att dela upp marken i mindre bitar. Mätare kan användas i stället för hektar, eftersom de är mer igen.

Men eftersom mer än tillfällig användning av mätning, är det inte en dålig idé att veta hur lämpligt att förkorta uttrycket. Hektar skrivs vanligen som ha och är en . Det hjälper också för dem obekanta med begreppet att tänka på relativ storlek på hektar i jämförelse med andra mer bekanta mätningar.

Standarden amerikanska tunnland, till exempel, skulle göra upp ca 40% av ett hektar, och den engelska tunnland skulle vara relativt nära detta belopp också. Detta gör det mycket lättare att visualisera storlek. En hektar är cirka två och en halv standard amerikanska acres. Naturligtvis hektar varierar i storlek och två skotska och irländska hektar skulle bli nästan lika stor som 10. 000 kvadratmeter. Eftersom insatserna för att konvertera de flesta mätningar till metersystemet i många länder, måste frågan ställas om varför vissa länder har fastnat på tunnland i stället för att omvandla tunnland till SI mätning. Detta kan faktiskt vara en monumental uppgift, eftersom marken inte dela upp i snygga fyrkantiga paket. Lantmäteri land kan vara en mardröm, skapar frågor om rätten till titlar, och kostar stora mängder pengar och tid.

Å andra sidan har många länder använder hektar mätning med lätthet. Det är ganska vanligt i stora delar av Europa, många delar av Mellanöstern och på andra håll. Även denna mätning är en del av det internationella systemet av enheter, en förvirrande aspekt är att det inte alltid har samma namn. Olika länder har bytt namn till hektar, men förkortningen kan förbli densamma. Men om folk vill mäta mark i Argentina, kommer de behöver veta att hektar och manzanas är desamma, och i Iran, skulle landa mätningar räknas i jeribs istället.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.