Vad är en FASKIN?

faschiner är kombinerade samlingar av sly som används i flera grundläggande program. En gemensam användning av fascin är att skapa en vandringsled som är relativt nivå i förhållande till den omgivande terrängen. Dessa sly buntar kan också användas för att skydda en markremsa från erosion, samt ger ökad kraft åt någon sorts lera struktur. Alla dessa tillämpningar har använts i århundraden, med väl dokumenterade exempel hittats så långt tillbaka som den dag då det romerska riket.

Nyckeln till byggandet av en fascin är att sortera och kombinera riset så att det skapar ett mer eller mindre enhetlig barriär som sedan kan användas för ansökan till hands. Till exempel skapar en fascin som är platt och ganska tät är ett perfekt alternativ när konstruera en vandringsled över en sträcka på mjuk mark. Förekomsten av en rad faschiner i träsk eller på mark som har blivit mättat av en hel del regn hindrar individer från att köra fast när de försöker gå genom området. En annan vanlig tillämpning av fascin sly är att hjälpa till att skydda ett område från effekterna av erosion. Till exempel kommer släppa faschiner längs stranden av en bäck bidra till att bromsa erosionen av bankerna. Samtidigt kan den användas som en av komponenterna i lerkärl dammar, eller ens i bostäder som skapats med lera eller andra former av lerkärl material. Närvaron av riset bidrar till att lägga till mer stabilitet i strukturen, vilket förlänger dess livslängd. p

faschiner har länge använts i krig situationer. Buntarna kan användas för att fylla i diken, vilket gör det lättare för fotsoldater och även tankar att gå över terräng. Fascin stigar i träskmark hjälper också göra fots resa snabbare och enklare att hantera. Fascin lerkärl strukturer kan också användas för att skydda batterier av artilleri och samtidigt låta artilleriet vara lättillgängliga.

Under 20th Century, de andra produkterna har också använts för att skapa en modern version av fascin. En metod innebär att man använder kraftig plaströr som är fastspänd i buntar. Det yttre lagret av rören ibland är utrustad med kedjor som löper genom flera av rören. Slutresultatet är en stabil fascin som kan monteras i förväg och transporteras längs tankar om utplacering när tanken kommer in ett område med terräng som är svår att navigera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.