Vad är Aluminum?

Aluminium är en riklig metalliskt grundämne som allmänt används över hela världen för en mängd olika produkter. Många konsumenter interagerar med någon form av aluminium på en daglig basis, särskilt om de är aktiva i köket. Elementet har ett atomnummer 13, och det identifieras med symbolen Al på periodiska systemet. Det klassificeras i de fattiga metaller, delar ägs av extrem formbarhet med metaller som tenn och bly.

historia aluminium är faktiskt ganska gammal. Olika former av grundämnet har använts i århundraden, aluminium oxider, till exempel, förekommer i keramik och glasyrer från det gamla Egypten. Romarna använde också aluminium, i form av ett ämne som de kallade Alum. Under 1800-talet isolerade Hans Christian Örsted en oren form av elementet, och han följdes av Friedrich Wöhler, som lyckades isolera ren aluminium 1827.

Först trodde forskarna att aluminium var det mycket ovanligt och svårt att utvinna, och metallen var en punkt högt värderade. Flera skulpturer från 1800-talet illustrerar detta vanlig uppfattning. 1886 är dock en amerikansk student vid namn C. M. Hall och en fransman vid namn Paul Herout utvecklat en process för smältning av malm för att utvinna sina värdefulla aluminium. Hall-Héroult Metoden är idag i stor utsträckning används över hela världen för att isolera aluminium från malm som bauxit. är långt ifrån sällsynta är aluminium faktiskt den tredje vanligaste elementet i jordskorpan, och det är vanligaste metalliska grundämnet på jorden. En ren form är aluminium silvervit och extremt lätt. Elementet smälter lätt att göra lätta men mycket stark legeringar, och bedriver både värme och elektricitet bra. Dessutom är aluminium omagnetiskt, vilket kan vara en mycket användbar fastighet i vissa tillämpningar. De otaliga användningsområden för metallen och dess föreningar inkluderar automatisk tillverkning, konstruktion, färg, förpackning, köksredskap, antacida, antiperspiranter och Astringents.

Även aluminium själv inte i sig giftiga, det finns vissa riskfyllda aspekter på elementet. Människor som arbetar på höga volymer av aluminium kan bli sjuk, särskilt om de andas elementet. Barnen tycks vara mottagliga för aluminium, särskilt om deras njurar inte fungerar bra. Det verkar som om aluminium också kan orsaka neuromuskulär och skelettbesvär, även om den exakta fara tröskeln är okänd. Studie om aluminiumprodukter har föreslagit att de är säkra för de flesta konsumenter, även om vissa personer kan uppleva kontaktdermatit när de hanterar aluminium produkter såsom krukor, antiperspiranter och antacida.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.