Vad är aerosoler?

aerosoler burkar som håller en flytande under betydande press tillsammans med något annat för att hålla trycket kvitterad. Någon sorts ventil på burken tillåter ett belopp av den vätska som ska släppas som en dimma. Alla möjliga saker är spridda i aerosoler, från sprutlackeringsfärger till insektsbekämpningsmedel som rengöringsmedel. Den första allmänt använda aerosol utnyttjades under andra världskriget av amerikanska soldater som ett sätt att lätt att spraya på myggmedel för att skydda sig mot den utbredda buggar i Stilla havet arenan. Efter kriget antogs den mekanism genom ett otroligt antal produkter, och sprayburkar blev snabbt en primär inkomstkälla i västra konsumenten.

Fram till slutet av 1980-talet, några av de vanligaste medel som används för att hålla flytande i ett tillstånd av jämvikt inuti kan tillhörde en klass som kallas klorfluorkarboner (CFC). Så småningom blev det uppenbart att dessa CFC, var i användning, inte bara i aerosoler utan också i kylskåp och många städare, med otroliga skadliga effekter på jordens skyddande ozonlager. Som ett resultat av 1989 lade Montrealprotokollet ett slut på den utbredda användningen av CFC, och sedan dess har de huvudsakligen aldrig använts som drivgas i aerosoler.

ersätter drivgas för aerosoler, som propan och isobutan är mycket mindre miljöförstörande än CFC. Tyvärr, de är mycket brandfarliga och så utgör något av en säkerhetsrisk om de flesta anser att detta är försumbar. Drivmedel som butaner och propan har också nackdelen av att vara mycket giftigt vid förtäring av människor, som gör dem olämpliga för användning i aerosolform att avstå livsmedelsprodukter. Som ett resultat, de flesta livsmedel som kommer i aerosoler-t. ex. vispad grädde-använder lustgas som deras drivmedel.

Aerosoler fortfarande har något av ett tabubelagt dem som en följd av tidigare användning av freon, men i många fall är de en ganska miljömedveten form av utlämning en produkt. Ofta kan en stor del av produkten förvaras under tryck i en relativt liten behållare. De burkar som används i de flesta större aerosoler även återvinningsbara, och tusentals återvinning centers hela Förenta staterna ta dem.

Även aerosoler kan strid om de utsätts för intensiv värmer eller punkteras, finns det sällan någon fara med detta. Medan många människor tänker på aerosoler som under mycket höga tryck, i själva verket är en av de viktigaste punkterna i aerosoler för att kunna lagra trycksatt vätska vid relativt låga tryck. Användningen av drivmedel som en jämvikt säkerställer att trycket i en sprayburk är aldrig så stor att den utgör en betydande risk för skada om trasiga öppen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.