Vad är Nanopaint?

Nanopaint är en typ av beläggning eller lack som är på ytor på ett liknande sätt som olja eller vattenbaserad färg. Den huvudsakliga skillnaden jämfört med nanopaint är att föreningen innehåller mikroskopiska partiklar som kallas nanorör. En nanotube bidrar till att skapa en effektiv barriär som hindrar många typer av yttre påverkan från stör funktionen hos en viss produkt.

Processen för nanopainting är inte till skillnad från alla typer av färg projekt. Substansen kan tillämpas med hjälp av en borste eller med en färg pistol. Eftersom nanopaint är en vätska, är det sprids en jämn päls och får torka. Väl på plats, det nanopaint hårdnar till en rock som gör det möjligt att överföra eller blockera elektroniska signaler, beroende på programmering av nanorör. under sina utvecklingsstadier, är nanopaint redan ses som ett effektivt sätt att hantera ett antal olika frågor. Tillämpningen av nanopaint på utsidan av en byggnad kan användas för att blockera infraröda strålar och därmed bidrar till att hålla det inre av utrymmet svalare, samtidigt gör det möjligt att utnyttja solenergin på dagar som är soligt men kallt. Resultatet av denna tillämpning skulle innebära slösa mindre energi för att hålla utrymmet till en behaglig temperatur oavsett utanför väderförhållanden.

Användning av nanopaint också kan tillhandahålla ett sätt att hantera några av de enkla etikettsregler frågor som har uppstått sedan tillkomsten av mobiltelefon. Målning väggar i teatrar, skulle klassrum, bibliotek och andra offentliga utrymmen där ringer telefonerna är inte acceptabelt med nanopaint resultera i blockerar signalerna. Detta skulle innebära mindre incidenter personer utsätts för märkte telefonsamtal när uppmärksamhet bör ägnas åt annat håll.

En annan förväntad funktion nanopaint är att tillämpa en klarlack för glas. Detta skulle möjliggöra skapandet av ogenomskinlig fönsterrutor och andra delar av glas som skulle göra i möjligt för människor att se ut genom glaset, men att ingen utanför det utrymme från kikar inuti.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.