Vad är Hexamin?

Hexamin är en organisk, heterocykliska kemisk förening. Heterocykliska organiska föreningar som består av minst en atom av kol bundna till åtminstone en annan faktor, såsom syre eller svavel. Atomerna är arrangerade i en ring struktur. Hexamine går under flera namn, bland metenamin, urotropin och hexametylentetramin. Bland andra program hexamine används som ett antibiotikum.

reaktion av formaldehyd och ammoniak ger den kristallina hexamine. Dess molekylära formel är C 6 H 12 4 . Partiklar hexamine tenderar att variera i storlek från 80 till 800 mikrometer med ett hårstrå är cirka 100 mikrometer breda. Det är lösligt i vatten och i de flesta organiska ämnen, och den har en bur-liknande struktur.

Sjukvårdspersonal använda hexamine som antibiotika för att behandla urinvägsinfektioner. De specifika läkemedel som används heter metenamin hippurat. Det används också för att undertrycka bacteruria hos patienter som har neurologiska sjukdomar. I sur urin, metenamin hydrolyseras till ammoniak och formaldehyd, en ospecifik antibiotikum. Eftersom denna reaktion aktiveras av syra i urinen, är metenamin ofta ineffektiva som antibiotika hos dem, som urinen inte är sur.

Hexamin är också den viktigaste ingrediensen i Esbit ® bränsle tabletter. Dessa bränsle tabletter har en mycket hög energidensitet, bränna smokelessly, lämnar ingen aska, och inte vätskeform. De vanligen används i matlagningen som campare och militära organisationer. Esbit ® bränsle tabletter är mycket lätt och behändig, men den värme de producerar är svår att kontrollera, och rök den producerar är skadlig. Vissa människor är allergiska mot den förening, som kan absorberas genom huden.

Organiska kemister använder hexamine som reagens i flera kemiska reaktioner. Det konsumeras i bildandet av ARENES, omvandling av benzyl halogenider till aldehyder, och syntesen av aminer från alkyl halogenider. Sådana reaktioner är ganska komplexa och ofta används för undervisningsändamål i organisk kemi kurser. Ofta används de till för kemisk analys för att fastställa identiteten för en okänd solute i en lösning.

Med sina många syften, hexamine är en mycket bra förening. För medicinska ändamål, är det oftast kallas metenamin, medan de som använder det kommersiellt hänvisa till den av sina vanliga namn. Många amerikanska och europeiska läkemedelsföretag tillverkar och säljer material för både medicinsk och kommersiell användning. Förutom sin vanliga antibiotika och använder uppvärmning är det också användas i textilier och lim gummi, i fotografi industrin i sprängämnen industrin, ett protein modifier, och vid framställning av deodoranter och hårvårdsprodukter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.