Vad är Bromelain?

Bromelain hänvisar till växtextrakt från antingen skaftet eller frukten av Ananas comosus , en medlem av Bromeliaceae familjen allmänt känt som ananas. Närmare bestämt är dessa ämnen som kallas proteashämmare enzymer eftersom de inleder proteolys, eller nedbrytning av proteiner. Medicinskt är bromelain tas oralt till stöd matsmältningen och, när det tas på fastande mage, för att minska inflammation. Det är också används lokalt för att behandla sår och brännskador. Dessutom är detta enzym godkänt och rekommenderas av tyska kommissionen E som en behandling efter näsa, hals, öron eller kirurgi för att hjälpa till att minska inflammation. som ett muntligt tillägg, har bromelain visat sig vara effektivt för att minska obehag i samband med magbesvär och halsbränna. Det är särskilt effektiv när det tas tillsammans med amylas och lipas, enzymer som bryter ned stärkelse och fett, respectively. Vissa studier visar också att bromelain kan motverka bakterier som är ansvariga för att orsaka diarré.

Forskare misstänker att bromelain kan uppvisa ytterligare antibakteriell verkan, samt antiviral. I själva verket har undersökningar visat att bromelain avskräcker vissa virus och bakterier In vitro . Studier baserade på djurmodeller har gett liknande resultat. Därför kan bromelain vara ett möjligt komplement behandling av urinvägsinfektioner, bronkit och lunginflammation.

Bromelain kan även ge hälso-ge förmåner till vissa organ, som njurar, lever och hjärta. Dessa organ är känsliga för skador orsakade av amyloidos, som uppstår på grund av en ansamling av amyloid insättningar. Resonemanget bakom denna teori beror det faktum att amyloid är protein-baserade, och det stöds av tidiga studier. Emellertid mer forskning behövs inom detta område för att bekräfta preliminära resultat. En av de mest kända medicinska användningar av bromelain är att lindra smärta och inflammation av reumatoid artrit, artros, och bursit. I själva verket har sin effekt i jämförelse med icke-steroida antiinflammatoriska medel (NSAID) läkemedel som vanligen föreskrivs för dessa villkor. Det finns också belägg för att långsiktigt tillskott av bromelain kan förbättra symtom förknippade med vissa bindvävssjukdomar, såsom sklerodermi.

Terapi genom bromelain kanske inte lämpliga för vissa personer. Till exempel allergi mot ananas, eller andra anläggningar i Bromeliaceae familjen, skulle säkert diskvalificera berättigande. Eftersom bromelain också har mild blodförtunnande egenskaper bör de med högt blodtryck, njursjukdom och oregelbunden menstruation undvika det. Dessutom har bromelain varit kända för att producera milda biverkningar hos vissa personer, såsom illamående, kräkningar och diarré.

Bromelain kan även negativt interagera med vissa läkemedel . Som tidigare nämnts kan bromelain accelerera blödning, så det bör inte tas med warfarin, acetylsalicylsyra, eller andra blodförtunnande mediciner. Bromelain kan också störa antibiotikabehandling. Bestämt ökar absorptionen av tetracyklin och ökar cirkulationen av amoxicillin och tetracyklin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.