Vad är Ampère?

Ampère, även kallad aktuella, är den mängd elektrisk energi som flyter genom en apparat vid en viss tidpunkt. Detta mått uttrycks i enheter som kallas ampere , som ofta förkortas till ampere . När elektriker talar om el flödar in och ut ur ditt hem, kan de hänvisa till spänning, strömstyrka eller watt beroende på omständigheterna. Av de tre, är strömstyrkan den du kan uppleva när du ansluter en felaktig lampa eller vända fel omkopplaren.

Förstå strömstyrka kan kräva en snabbkurs i elektroteknik, wiseGEEK stil. El är till hem elektriska kretsar som vatten är för system hemma rörmokeri. El förs in i hemmet genom kraftledningen slutligen kopplas till en generator. I en vanlig amerikanska hem, är detta inkommande el begränsad till 110 volt. I andra länder, kan det vara närmare till 230 volt. Spänning är ungefär motsvarar hur mycket vatten som får plats i en pipa. Volt gör flödet inte av sig själva-de är hämtade från en hög punkt (linjen utanför huset) till en låg nivå (det brödrost) när kretsen är avslutad med brödrost s switch. Spänningen är främst ett mått på "potentiella energi som finns, inte nödvändigtvis hur mycket som faktiskt används. Det är där strömstyrkan kommer in i bilden brödrost, eller andra elektriska produkter, behöver en viss mängd elektrisk energi att utföra sitt jobb. Det bygger även att mängden el från "flod" av volt i raden. En liten elektrisk apparat som en brödrost vanligtvis kräver mindre ström än en större apparat, t. ex. ett kylskåp eller motorsåg. I elektriska sett dessa apparater arbeta vid olika strömstyrka priser. En stor elmotor kan dra 100 ampere, medan ett litet värmeelement får dra endast 10 ampere. Båda pekar i samma 110 spänning linje, men deras strömstyrkan behov är märkbart annorlunda.

Strömstyrka måste kontrolleras för att skydda elledningar från överhettning eller kortslutning. Detta är anledningen till elektriker använda säkringar och brytare. En 30 amp säkring, till exempel, gör att mindre utrustning för att köra på linjen att det skyddar, men om en elektrisk torktumlare drar 60 ampere, en metall glödtråd i säkringen kommer att smälta och bryta den strömkrets omedelbart. Breaker växlar också kontroll strömstyrkan genom kretsen bryts. Större elektriska apparater ofta har sina egna kretsar med högre kapacitet säkringar eller brytare brytaren för att undvika sådan överbelastning.

Den tumregel för villaägare är högre strömstyrka, Ju mer en apparat som kostar att köra. Det finns alltid en avvägning mellan makt och ekonomi när det gäller elektriska apparater. Om hushålla på den månatliga verktyget är en prioritet, sedan väljer produkter med lägre strömstyrka. Om makt och snabbhet är viktiga och sedan leta efter produkter med högre strömstyrka. Det allmännyttigt företag räkningar kunder baserat på total används watt, som beräknas genom att multiplicera strömstyrka av spänning. Wattal är den grundläggande mätenheten på elkraft, så kunderna vanligtvis ut av watt eller kilowatt. Det är därför det är viktigt att stänga av elektriska apparater när de inte behövs. Extra strömstyrka innebär ett högre belopp fakturerade wattal timmar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.