Vad är ett svänghjul?

Ett svänghjul är en enkel roterande hjul som används för att lagra energi eller stabiliseras något. Den energi som lagras motsvarar dess tröghetsmoment-en fysik term som i praktiken betyder att massan av objektet gånger kvadraten på avståndet från rotationsaxeln-gånger kvadraten på dess vinkelhastighet dividerat med 2. Svänghjul bidra till att stabilisera drivaxlar omfattas växlande tryck, såsom kolvmotorer eller pumpar kolv. Stabiliserande verkan kommer från svänghjulet motstånd mot förändringar i dess rotationshastighet. p

Svänghjul används som produkter makt lagring för hög-experiment effekt vetenskap som skulle medföra en oacceptabel effekt spike om att ta bort ström från elnätet. Sådana svänghjul batterier kan fungera i ett vakuum, för att förhindra energiförluster på grund av luftmotståndet, och kommer regelbundet att påskyndas igen för att kompensera för varvtal förlorade på grund av energiupptagning från värme och vibrationer. Bra svänghjul konstruktioner kommer att skingra så lite värme och vibrationer som möjligt, behålla energi för målprogrammet.

Ett svänghjul lagrar olika mängder energi beroende på dess massa och rotationshastighet. Exempelvis har ett cykelhjul som väger ca 1 kg (2,2 lbs), diameter ca 70 cm (28 tum), och en rotationshastighet på ca 150 rpm (varv /minut). Detta bidrar till en lagrad energi 15 J (joule). Nästa överväga ett hjul på ett tåg som förflyttar sig på 60 km /h (37 mph), med en vikt på 942 kg (2. 076 lb), diameter av 1 m (3. 3 ft), och en rotationshastighet på 318 varv /min. Detta svänghjul skulle ha en roterande energi på cirka 64 kJ (kilojoule), ungefär 43. 000 gånger större än cykeln hjulet.

p

Svänghjul batterier avsedda för lagring av energi har energikällor mycket större än dessa båda föregående exemplen, främst på grund av extrema varvtal. Ett exempel från ett svänghjul företag i Ottawa har en 100 kg (220 lbs) massa, diameter på 60 cm (27 tum), och en rotationshastighet på 20000 varv /min. Detta svänghjul batteri kan lagra cirka 10 MJ (megajoule), tillräckligt för att lätta 100 100-lökar watt ljus för 1. 000 sekunder. Detta svänghjul batteri designen är inte mycket större än ett kylskåp. En ännu större svänghjul, av den typ som används som en elektrisk ström säkerhetskopia, kan hålla 100 MJ makt. Dessa typer av svänghjul kan användas av kasinon, sjukhus, datacenter, eller i industrin att behålla makten i händelse av fel eller fluktuationer i input.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.