Vad är en Eutectic?

Eutectic är ett ord som används i förhållande till en blandning som innehåller två eller flera komponenter i proportioner som tillåter dem att stelna vid samma temperatur. Den punkt där komponenter börjar stelna kallas Eutectic punkt. Eutectics har ett stort antal tillämpningar, i synnerhet inom området för metallbearbetning, där de är populära i form av legeringar som används för till exempel lödning och gjutning. Det är inte alltid möjligt att uppnå en eutektisk blandning . Det är nödvändigt att justera förhållandet mellan komponenterna i blandningen och att noga kontrollera komponenter för föroreningar som kan obalans blandningen och kasta bort Stelningspunkt. När det gäller en metallegering, komponenter börjar som uppvärmda vätskor, och under kylning av vätska, komponenter börjar kristalliseras och stelna samtidigt som de når eutektisk punkten.

strukturen i en eutektisk blandning tenderar att vara lamellkroppar i naturen, med de material skiktning över varandra när de kristalliseras ur vattnet och blandningen börjar stelna. Detta kan bidra till styrkan i den kylda fast, som lager av materialet är mindre benägna att spricka och separat. Samtidiga crystallization säkerställer också att fördelningen av komponenter i blandningen är mycket även i naturen, som också kan vara till fördel för styrka. Det är möjligt att se strukturen i blandningen med hjälp av ett mikroskop och mikroskopi kan också användas för att avgöra om blandningen av komponenter är jämn. Det finns många exempel på Eutectic blandningar utöver metallegeringar. Salt och is, till exempel, kan bilda en eutektisk blandning, kan så många kemiska föreningar som används inom läkemedelsindustrin. Eutectic blandningar också spela en roll i matlagning och matlagning, vilket alla som har haft en bakning recept går katastrofalt fel är förmodligen väl medveten om. I alla dessa fall, egenskaper eutektisk blandning spelar en viktig roll i egenskaperna för den färdiga komponent i fast form.

Information om kända eutectics och deras Eutectic punkter är lätt tillgängliga på Internet och i industrin referensmaterial. Information om metallegeringar i synnerhet är mycket stor spridning, eftersom många arbetar med legeringar och behöver få information om deras egenskaper att fatta beslut om när och var du kan använda vissa legeringar. Förpackade legerade produkter brukar också innehålla en kort översikt av deras egenskaper, vilket kan ses med lödningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.