Vad är Tn antigen?

Tn antigen är ett antigen som finns på vissa typer av cancerceller. Tester för Tn antigen kan göras för att få veta mer om en malignitet. Detta antigen studeras av forskare som är intresserade av hur maligniteter utvecklas, och varför vissa maligniteter är mer aggressiva än andra. Det är också av intresse för onkologer,

laboratoriepersonal och andra personer som deltar i diagnostik och behandling av personer med maligniteter.

Hos friska celler, tillverkningen av Tn antigen är undertryckt. Immunsystemet har faktiskt några antikroppar mot Tn antigen, illustrerar det faktum att det inte bör finnas i kroppen när någon är frisk. När celler blir elakartade, börjar de producera Tn antigen. Detta antigen kan vara en föregångare till T-antigen, en annan typ av antigen i samband med malignitet, eller det kan uppstå på egen hand, beroende på läge och typ av malignitet. En del människor kan tycka om cancerceller som mer eller mindre samma, de är faktiskt ganska varierat. De antigener och andra strukturer på sin yta kan ge värdefull information om var de celler ursprung, hur snabbt de växer, och hur aggressiv cancern blir. En hög koncentration av Tn antigen på ytan av en cancercell visar att cancer är aggressiv och mycket maligna. Andra varianter på cellens yta, storlek, form och struktur kan ge värdefulla ledtrådar till personer som deltar i utformningen av patientens behandlingsplan.

Tn antigen tycks också spela en roll i friktion, den process som ger cancerceller att hålla sig till andra celler. Mer friktion ger cancer att sprida sig snabbt och mer effektivt, vilket gör celler med mer vidhäftning mycket önskvärt ur ett medicinskt perspektiv. T antigen kan också öka vidhäftningen av en cancercell. En patolog kan avgöra vilka kända antigener finns på cancerceller vid analysen av en biopsi prov för att få reda på mer om malignitet.

Förekomst av Tn antigen ett antal potentiella konsekvenser när det gäller cancer forskning och utveckling av nya cancerbehandlingar. Eftersom antigenet är unik och tycks vara associerad med ett flertal cancerformer, kan det vara möjligt att utveckla mediciner som särskilt kommer att inrikta celler som uttrycker Tn antigen. Detta skulle möjliggöra för mycket specifika och anpassade cancerbehandling. Detta skulle minska de skador som orsakas av förstörelse av friska celler, en fråga som bidrar till svårigheter för cancerbehandling för patienter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.