Vad är Sea Foam?

Sea skum kan skapas genom en kombination av faktorer. Multnande organiskt material såsom fisk, växtlighet och mikroskopiska organismer, tång spillning och andra proteiner, och i vissa fall föroreningar, alla som på små luftbubblor piskats upp av tidvatten. Som strömmar når stranden och ett formulär våg, luftbubblorna väl upp till ytan håller ihop. Vågen kraschar och havet skum levereras till stranden.

Mängden skum som skapats på en strand vid en viss tidpunkt kan variera som faktorer varierar. En växtplankton blomning är mikroskopiska alger som kan föröka sig så snabbt när förhållandena är de rätta, att biomassan kan ses från rymden. Det kan discolor sjövatten till en brun eller rödaktig färg, vilket ger upphov till namnet, Red Tide , men forskare föredrar "algblomning" eftersom färgen varierar och blomningen har något samband med tidvattenrörelser. Skadlig algblomning kommer att producera naturliga toxiner och bryter löst syre nivån i området, som utlöser en plötslig dör-off av lokala marina livet. Den plötsliga ökningen av organiskt avfall kan bidra till större mängder av hav skum.

Human produkter bidrar också till sjöss skum, inklusive avrinning från gårdar, fabrik avfall och utsläpp avlopp. Skum följd av föroreningar är ofta brun, kan även havsskum orsakas av en röd flod eller andra organiska källor också visas brunaktig. Allmänhet, havsskum inte är skapad av förorenande ämnen eller algblomning är vit.

År 2007 knöts havsskum till dödsfall och strandning hundratals flyttande sjöfåglar på Monterey Coast i Kalifornien. Forskarna var illa först när fåglarna hittades belagd med en gulaktig grönaktig ämne, mattor fjädrarna. Detta gjorde att fjädrarna förlorar sina isolerande egendom, och 207 fåglar dog av det kalla havet medan 550 andra blev strandsatta. Forskare knutna till slut en nyligen giftfri algblomning som hade resulterat i havet skum med problematiska rester på fåglarna.

Ännu en helt annan händelse inträffade också under 2007. Medan de flesta Beachcombers erfarenhet havsskum som relativt små fickor av skummande bubblor, i vissa fall omständigheter komma samman för att bilda enorma mängder av den luftiga skum. I augusti i år surfare på vattnet i Yamba, Australien strax norr om Sydney var en stor överraskning. En bokstavlig vägg havsskum kom drivande i att omsluta stranden. Skummet överskuggas beachgoers, som täcker stranden, även driva upp på närliggande byggnader inklusive badvakt centrum. Den bisarra scenen, döptes till "Cappuccino Coast," fångades in bilder så otroligt att fakta blev kontaktade hitta webbplatser för att avgöra deras äkthet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.