Vad är Ruthenium?

Rutenium är ett metalliskt grundämne som är tämligen sällsynt i jordskorpan. Den har ett antal ansökningar, varav de flesta tar fördel av sin korrosionsbeständigheten och hårdhet, i produkter såsom metallegeringar. Konsumenter i allmänhet inte interagera med rutenium direkt, även om vissa lyxvaror såsom platina ringar och finare pennor fontän innehålla små mängder av detta element. Det är en rimlig kostnad i ren form, och de flesta av världens rutenium produceras i gruvor i Ryssland och Sydamerika. I utseende, är rutenium en tråkig silver-grå element som tenderar att vara mycket skört och mycket hårt. Den har fyra allotropic former, vilket innebär att den har fyra olika kristallstrukturer i sin rena form, beroende på olika förhållanden som utsätts för värme, tryck och luft. När de utsätts för luft och höga temperaturer, kommer ren rutenium oxiderar snabbt. Metallen är också mycket resistent mot syror och bildar ett antal föreningar med andra material. På periodiska systemet, är rutenium märkt med symbolen Ru, och den har ett atomnummer 44.

Flera personer gör anspråk på upptäckten av rutenium. Krediten vanligen ger en rysk kemist, Karl Klaus, som med framgång isolerade rutenium från orena platina malmer. Han kallade elementet efter det latinska ordet Rutenien , em som användes för att beskriva Rus , en tidig form av det ryska imperiet som sträckte sig över delar av Östeuropa och dagens Ryssland . Sedan Klaus var från Östeuropa, ville han fira sitt hemland i hans namn för hans framgångsrika upptäckt.

legeringar av metaller som platina och palladium funktionen ofta rutenium för styrka och hållbarhet. Metallen används också för att göra slitstarka rörliga delar för olika konsumentvaror, och det verkar i vissa elektronik. I naturen är rutenium vanligtvis förknippas med platina, och det är ovanligt att hitta den i en ren form. Vissa reningssystem för användning även rutenium komponenter och medicinska forskare har undersökt användningen av rutenium föreningar i cancerbehandling.

Undersökning rutenium antyder att det kan vara cancerframkallande, och Det bioackumuleras också i den mänskliga kroppen, eftersom kroppen inte har någon möjlighet att behandla det, eftersom det inte är en diet nödvändighet. Den rena element kommer också fläck på huden om den hanteras direkt. Vissa rutenium föreningar och kväveoxider är visserligen giftig, och de bör hanteras försiktigt för att undvika exponering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.