Vad är Pioneer 11?

Pioneer 11 är en obemannad rymdsond, den 2: a någonsin att passera asteroidbältet och besöka Jupiter och dess månar. Till skillnad från sina föregångare och syster hantverk, Pioneer 10, besökte också Saturn, med ett gravitationsfält hjälp från Jupiter. Sonden lämnat sedan solsystemet, rubrik i riktning mot stjärnbilden Aquila (Örnen). Det kommer att passera nära en av stjärnorna där i ungefär fyra miljoner år.

Pioneer 11 sköts upp från Cape Canaveral, Florida, USA, den 6 april 1973, en månad efter sin syster hantverk. Även om de ursprungligen var avsedda att besöka Jupiter, Pioneer 11 omdirigerades i mitten att besöka Saturnus. Ironiskt nog, det plaque medföljande Pioneer 11, avsedd för eventuella utomjordingar, anger att den lämnade solsystemet genom en Jupiter hjälpa, även om detta är falskt. Den 4 december 1974, ett och ett halvt år efter lanseringen Pioneer 11 passerade till inom 34. 000 km av Jupiters moln toppar, tar fantastiska bilder av den stora röda fläcken och mäta massan av månen Callisto. Använda ett allvar bistå fortsatte den vidare till Saturnus.

Pioneer 11 passerade Saturnus den 1 1 september 1979, och nådde på 21. 000 km från molnet toppar. Den första sonden någonsin i omloppsbana runt Saturnus, tog det mätningar av tätheten av ringen partiklar och se till att det planetariska området skulle vara säkert för inkommande Voyager hantverk, som redan hade passerat Jupiter och var på väg. Om det var fastställt att ringen partiklar skulle vara farligt för sonder, skulle de ha varit förlagd separat från omedelbar närhet av planeten att undvika ringar, men skulle ha missat allvar hjälpa möjlighet att besöka andra yttre planeterna, Uranus och Neptunus. Det bestäms att dammet var för tunn för att skada rymdsonder där.

Under sitt besök i Saturnus-systemet, Pioneer 11 avbildas och nästan kolliderade med den lilla månen Epimetheus , vars existens var misstänkt men inte bekräftats av astronomer. Bland de andra mätningar man gjorde var att Saturnus måne Titan, sannolikt för kallt för livet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.