Vad är Mesoscale?

Mesoscale är en term som används inom meteorologi för att beskriva vädersystem som faller på en skala mellan stormen skala och de synoptiska skalan, vilket betyder att de i allmänhet är större än enskilda stora stormar, och mindre än vädersystem som omfattar mer än 620 miles ( ungefär 1. 000 kilometer) i diameter. Ett antal intressanta väderfenomen inträffar på Mesoscale nivå, vilket gör Mesoscale meteorologi en mycket intressant och mångsidig gren av studien av väder och händelser.

Några exempel på vädersystem som förekommer på Mesoscale nivå hör: squall lines, vindarna och sjön effekt stormar snö. Mesoscale meteorologi innefattar både höga och låga system höjd väder, och den undersöker deras effekt på klimat, flöden av vatten, människor och jordbruk, bland många andra saker. Eftersom stora stormfronts kan omfattas av denna storlek, kan det även studiet av hur stormen system växer, hur de rör sig, och hur saker inuti ett vädersystem funktion. Till exempel är åskväder konvektion studeras av meteorologer som fokuserar på system av den här storleken.

Forskare inom denna gren av meteorologin kan vistas i området, studera vädret personligen, och även dra nytta av sonder sådan som väder ballonger, tillsammans med satelliter och andra tekniker observation. Vissa människor är särskilt intresserade av att tillämpa Mesoscale meteorologi till frågor som ekosystemens hälsa, klimatförändringar, fiske och så vidare, och de kan spendera tid bland befolkningsgrupper lära sig mer om de direkta effekterna av vädret de studerar. Fältarbeten kan även resa att lära sig om vädret i olika delar av världen, och att se hur faktorer som terräng samspel med Mesoscale väderleken.

Forskare även kan arbeta i laboratoriet, skapa modeller och organisera data . Data sammanställning ingår även statistiskt manipulation, och tillförseln av kunskaper i modellering av system så att dessa system blir mer intelligenta och mer effektivt, så meteorologer att göra mer precisa prognoser, och att undersöka historiska väderhändelser i ljuset av vad forskarna nu vet om modern Mesoscale väderleken.

p

människor som är intresserade av att arbeta inom Mesoscale meteorologi vanligen studera meteorologi vid en högskola eller ett universitet, och särskilt rikta in sig på händelser som ligger längs Mesoscale när de börjar göra graduate-nivå forskning och studier. Specialister på området kan fungera för myndigheter, företag nyheter, högskolor, och en mängd andra organisationer som har ett intresse av väder, från rederier till museer som är intresserade av historiska klimat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.