Vad är Mepiform?

Mepiform ® är en typ av förband som kan användas för att minska uppkomsten av ett ärr. Denna produkt är tillverkad av M? Lnlycke Health Care i flera olika storlekar som kan erhållas genom medicinsk leverantörer, sjukhus och vissa apotek. Förutom att vara till nytta för förvaltningen av befintliga ärr, kan Mepiform ® ibland också utnyttjas i förebyggande syfte för att minska ärrbildning.

Denna produkt består av ett tunt, flexibelt blad som är impregnerat med silikon. Silikon har använts i ärret förvaltning sedan 1980-talet, och det verkar fungera med hydrating ärr så att de mjuknar och platta över tiden. Mepiform ® är utformad för att göra processen så enkel som möjligt så att patienterna lätt kan ta hand om sina ärr. Produkten är också utformade för att undvika att dra på eller skada huden. En Mepiform ® förband är självhäftande. Använda förbandet, klippa folk det till lämplig storlek och form, om nödvändigt, innan peeling utanför frisättning och försiktigt pressa Mepiform ® mot ärret. Förbandet är självhäftande och vattenavvisande, och skall finnas kvar på huden även under duschning. Det Mepiform ® bör tas bort en gång per dag för att rengöra ärr, men annars kvar hela dagen.

Under loppet av tre till sju dagar i bruk, beroende på patienten, Mepiform ® kommer successivt förlora sina egenskaper självhäftande, i vilket fall ett nytt bandage måste tillämpas. Bandage förändringar är också att rekommendera om förbandet verkar smutsigt. Medan Mepiform ® är tänkt att vara allergivänliga och inte skadliga för huden, ska preparatet sättas ut om ett utslag eller andra problem utvecklas. Det kan ta lång tid för detta silikon dressing att börja arbeta. Det kan ta tre månader eller mer att märka förändringar på ett ärr, och det kan ta längre tid än ett år innan den fulla effekten av Mepiform ® märkas. Det är viktigt att använda bandage konsekvent och regelbundet, och folk bör se till att de har en god tillgång av bandage till hands för att tillgodose deras behov.

Denna icke-invasiv behandling av ärr kan rekommenderas av en läkare eller sjukgymnast för att en patient med ärr och keloider som skulle kunna gynnas Mepiform ®. I andra fall kan det vara nödvändigt att driva mer påträngande och aggressiva ärr förvaltning alternativ som kirurgisk behandling för att hantera kontrakturer orsakad av ärrbildning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.