Vad är Megalania?

Megalania var en gigantisk ödla, mellan 4,5 m (15 fot) och 7,9 m (26 fot) (beroende på vilken storlek uppskattning du litar på) lång, med en vikt på mellan 331 kg ( £ 730) och 600 kg (1. 300 lb). Dess namn betyder "antik jätte Roamer", inte "gamla jätte slaktare" som några felaktiga beskrivningar hävda. Megalania bott i Australien under pleistocen, mellan cirka 1,6 miljoner och 40. 000 år sedan. Megalania var den största ödlan som någonsin levat, och på grund av sin storlek, ibland kallad "Dragon i den australiensiska vildmarken. " Megalania är även känd som jätten Goanna, och det var i samband med Goanna ödlor i dag, inklusive de största bevarade ödla, den Komodo draken, men det är närmare släkt med Perentie, Australiens största ödla idag.

Megalania hade munnen full av tandade, knivskarpa tänder som kurvor som scimitars. döma av dess storlek, det förmodligen åt mitten till stora medelstora djur, särskilt jätte pungdjur som Diprotodon , jätten Wombat och stora kängurur. Ödlor storlek Megalania inte kommer att utvecklas i dag på grund av avsaknaden av Megafauna där de kunde föda. Bedömningen att ödlan gick utrotade ca 40. 000 år sedan, ungefär när människor kom på kontinenten, verkar det troligt att människan orsakade sin död genom att ta bort sin födokällor-stora djur. Att vara en bildskärm ödla, Megalania var nog intelligent för en reptil. Alla övervaka ödlorna har en ämnesomsättning upphöjd över andra ödlor, tillsammans med flera sensoriska anpassningar för att hjälpa dem att jaga levande föda. Living monitor ödlor kan stå på bakbenen och undersökningen deras miljö, ett drag som ger dem dess namn. Det mest intelligenta av ödlor, har andra monitorer visats kunna räkna till sex (genom noggrann utfodring studier med sniglar i San Diego Zoo), narr krokodiler använder lockbeten för att stjäla deras ägg, samarbeta medan födosök, och även har olika personligheter .

Det finns ibland rapporter levande Megalania , men dessa är med största sannolikhet falska, eftersom endast rapporter började komma in efter arten har beskrivs i vetenskapliga tidskrifter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.