Vad är MPrize?

MPrize, eller Methuselah Mouse Prize, är en växande 4,5 miljoner dollar prize, började under 2003 att tilldela pengar till forskare inställningen poster i mus livslängd och föryngring. Det övergripande målet är att bryta det främsta forskare Aubrey de Grey kallar "anti-aging trance"-uppfattningen att åldrandet är oundviklig och ingen biotekniska ingrepp kan stoppa det. De Grey och hans stiftelse, den Methuselah stiftelsen, som administrerar priset, hoppas att en förlängning av mus livslängd kommer att leda till insikten hos allmänheten att åldrandet inte är oundviklig, och att med tillräcklig biologisk forskning, kan man övervinna. De Grey hoppas att använda MPrize att rivstarta vad han kallar "War on Aging". Den MPrize var inspirerad av liknande teknik priser, såsom priset vanns av Charles Lindbergh för korsar Atlanten, och X-Prize för privat utrymme utveckling.

En typisk lab mus bor ca 3 år, och en mus med olika genetik-inte om möss som har liknande gener-bor ungefär 4 år. Från och med 2007 är rekordet för lab mus livslängd strax under 5 år, uppnås genom genetiskt slår ut musens receptorn tillväxthormon. Den MPrize gör en åtskillnad mellan mus livslängd och föryngring. Livslängden innebär totala livslängd med insatser vid någon ålder, medan föryngring avser insatser som äger rum vid medelåldern för musen. Olika delar av handväska ges till båda kategorierna, och en formel beskriver den exakta utbetalningen. För föryngring priset, räknas varje dag fram tills behandlingen startar dubbel för vetenskapsman. Detta hjälper uppmuntra sent tekniker debut föryngring som skulle vara stor efterfrågan på människor om de skulle kunna utvecklas.

Den nuvarande rekord-hållare för föryngringen MPrize är en mus som bodde 3,7 år i stället för de vanliga 3. Musen har uppkommit i en berikad miljö och sätta på en VÄRME begränsning diet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.