Vad är MEXORYL?

MEXORYL ™ är det kommersiella namnet på två ingredienser som förekommer i vissa solskyddsmedel som säljs av L'Oreal ® bolag. MEXORYL ™ SX, även känd som ecamsule, sägs ge bättre skydd mot ultraviolett A (UVA) strålar än de flesta andra sunblocker på marknaden. MEXORYL ™ XL, även känd som drometrizol trisiloxane, ger utmärkt skydd mot både UVA-och ultraviolett B (UVB) strålar. MEXORYL ™ finns i solskyddsmedel som säljs i Europa, Kanada och andra länder, men finns endast i begränsad omfattning i USA.

Solskyddsmedel verkar genom att blockera strålning i ultraviolett spektrum-ljus med en kortare våglängd än synligt ljus. Av ultraviolett ljus som tränger in i atmosfären för att nå jordytan, är mest klassificeras som UVA och UVB. UVA-strålar tros orsaka rynkor och kan ha andra hälsoeffekter, bland annat bidrar till cancer. UVB-strålar tros orsaka solbränna och hudcancer.

De flesta kommersiella solskyddsmedel är effektiva på att blockera UVB-strålar, men betydligt mindre effektiva på att blockera UVA-strålar. MEXORYL ™ suncreens noteras för att avsluta denna lucka. Solskyddsmedel med ecamsule i dem sägs bättre blockera kortvåg UVA-strålar att tillhandahålla effektivare UVA-blockering och skydd mot solens långsiktiga effekter. Dessutom är MEXORYL ™ photostable, vilket innebär att det inte bryts ned i solljus så många andra aktiva solskyddsmedel ingredienser är kända för att göra. Det fungerar genom att omvandla ultraviolett strålning till värme som också hjälper till att skydda mot solskador.

Ecamsule är en organisk förening med formeln C 28 H 34 O 8 S 2 . Det innebär i sig inte blockera hela ultravioletta spektrat och måste därför kombineras med en annan solskyddsfaktor för att ge fullt skydd. Drometrizol trisiloxane är en organisk förening med formeln C 24 H 39 N 3 O 3 Si 3 . De två ofta kombineras ihop för att ge ett starkt, heltäckande solskydd. De kan användas för att skapa solskyddsmedel med mycket höga solskyddsfaktorn (SPF), som SPF 60.

L'Oreal ® äger patent på både kemikalier och alla solkrämer innehåller MEXORYL ™ säljs av L Oréal ® eller något av dess dotterbolag. Dessa inkluderar Anthelios ™ Line, som säljs under La Roche-Posay ® etikett och Ombrelle ™ av L'Oreal ®.

I USA, Food and Drug Administration (FDA) förbjuder försäljning av suncreens innehåller drometrizol trisiloxane, och, sedan 2006, endast har gjort ecamsule att säljas under vissa omständigheter efter. Ecamsule själv är inte godkänt för försäljning, men vissa suncreens det ingår som en ingrediens. FDA har inte tydligt angett skälen till att förbjuda försäljning av MEXORYL ™. De föreningar som inte penetrerar huden, och därmed allmänt anses vara säkra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.