Vad är Grey Noise?

Grey buller är en av många färger av buller . Det finns även vitt brus, pink noise, brun buller (ibland kallade röda buller), lila buller (eller violett buller), blå buller, orange buller, svart buller, grön buller, och ännu mer. Buller är en elektrisk signal som ger ett akustiskt sound. Färgerna är tilldelade buller och matchas upp baseras löst på korrelationer mellan ljudvågen frekvensen och färg ljusvåg frekvens.

Grey buller dess har ett ljud ofta att om översatta till ljus frekvens, skulle vara ungefär färgen grå. Grey buller är ett slumpmässigt ljud som skiljer sig från andra typer av ljud, eftersom det ljud samma, för det mänskliga örat, på alla frekvenser. Den kanske mest diskuterade färgen buller är vitt brus. Också ett slumpmässigt brus, är vitt brus skiljer sig inte bara på grund av sin färg men eftersom det faktiskt är samma för alla frekvenser. Det är, har den samma energi nivå på alla frekvenser nivåer. Grey buller inte, men låter det sättet att det mänskliga örat.

Anledningen grå ljud låter samma för det mänskliga örat oavsett frekvens beror på något som kallas den psykoakustiska lika loudness kurvan. Även kallad psykoakustiska lika ljudstyrka kontur eller Fletcher-Munson kurva, och kvalitetstänkandet inom grå buller, tar individuella fel av det mänskliga örat hänsyn till mätning av ljudstyrka, nivå och intensitet ljud. Resultatet är ett ljud som verkar låter likadant på alla frekvenser.

Eftersom ljudbild kan variera från lyssnaren till lyssnaren, är grå buller ett viktigt fenomen i studie psychoacoustics-studier av subjectiveness av det mänskliga örat till olika uppfattningar av ljud. Psykoakustik bedömer hur den mänskliga hjärnan kan höra ett ljud, hur ljudet överförs till hjärnan, och hur lyssnaren processer denna information för att avgöra ett ljud. Det krävs då att informationen och jämför hur ljudet uppfattas från öra till öra med olika lyssnare. Som ett resultat, psykoakustik, och därför grå buller, är av särskilt intresse för dem som studerar eventuella hörselnedsättning, även för arbetstagare i hög industriell inställningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.