Vad är Ectoplasm?

Härstammar från det grekiska ordet ektos , som betyder "utanför, är" Ectoplasm en term som används i två olika sätt. När det gäller medicinsk information, hänvisar Ectoplasm till den del av gemensamma cellulära uppbyggnad. Termen betecknar den del av cytoplasma som finns på utsidan av en cell. Oftare är Ectoplasm förstått att hänvisa till paranormala manifestation av andlig energi i samband med spöken. Fungera som ett fysiskt medium som andlig energi, är Ectoplasm sägs vara mer eller mindre påtagliga plasma rester som hjälper till att ge spöken viss grad av fysisk närvaro.

Utnämningen av Ectoplasm som en fysisk manifestation av andlig kraft eller förekomsten av ett spöke spåras tillbaka till Charles Richet. Även om inte förstått att en cell struktur som är identisk med mänskliga celler, är Ectoplasm men anses ha en liten grad av vikt och kan vidröras. Under åren har många personer som påstås ha kommit i kontakt med Ectoplasm, och har faktiskt tagit en del av påstådda övernaturliga material för undersökning och analys. En del skolor av paranormala tänkte attribut Ectoplasm med flera olika kvaliteter. Ämnet är tänkt att lysa under en tid efter att ha lossnat från värden. Som Ectoplasm börjar bryta ner, börjar glödande kvalitet till dim. Eftersom nedbrytningen fortsätter, är materialet sa att gradvis lösa upp och lämnar efter sig några spår alls. Av detta skäl har många personer fotograferat ämnen tros vara Ectoplasm i ett försök att spela in fenomenet innan de fysiska bevisen försvinner.

Hittills har inga vetenskapliga tester gett några uppgifter som verifierar förekomsten av Ectoplasm. Även otaliga ämnen som samlades och hävdade att Ectoplasm har genomgått analys, de flesta visar sig vara gemensamma och mycket icke-övernaturliga material. Några av de vanligaste proverna av påstådda Ectoplasm har visat sig vara något annat än människors hud eller spån av chiffong.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.