Vad är Carbamide?

Karbamid är en organisk förening som allmänt kallas urea, primär biprodukt av kväve metabolism hos däggdjur och groddjur. Den karaktäriseras som en vattenlöslig, färglös, luktfri och granulerade ämnet i rent tillstånd. Men, i närvaro av fukt, kommer karbamidperoxid avger en svag lukt av ammoniak.

syntetiseras från ammoniak och koldioxid i levern, reser karbamidperoxid till njurarna via blodet, där det utsöndras i urinen. Men kan karbamidperoxid också göras på konstgjord väg från oorganiska material. Friedrich W? Hler var den första att denna upptäckt när han oavsiktligt skapade karbamidperoxid från Kaliumcyanat och ammoniumsulfat 1828.

Även W? Hler hade tänkt att syntetisera ammonium cyanate och inte Carbamide, hans upptäckt ändå visat ovärderlig. Innan denna händelse, det vetenskapliga samfundet slagit fast att biokemi levande ting skiljer sig från icke-organiskt material och kunde inte upprepas. Kallas även principen om vitalism, berodde detta begrepp från tron att icke-levande ting saknade vitala kraften, eller den okända faktor som gnistor liv. I själva verket W? Hler bidrog till att denna teori undan och banade väg för studiet av organisk kemi.

Karbamid är en diamide av kolsyra eftersom det innehåller två amid grupper. Dessutom är en syntes av karbamidperoxid kompletteras genom en anabol process, som kräver användning av små molekyler från andra agenter. I detta fall, koldioxid, aspartat, ammoniak och vatten ger metabolismväg. Denna process, som kallas urea cykeln, är avgörande för eliminering av ammoniak, som annars skulle ansamlas i toxiska mängder. Eftersom karbamidperoxid är billigt framställs av syntetisk ammoniak och koldioxid, har tillverkats i stor skala för olika kommersiella användningsområden. Är en rik källa av kväve, är majoriteten av karbamidperoxid gjorts för gödningsmedel. Karbamid är också hög vattenlöslighet på grund av dess förmåga att bilda flera vätebindningar. När tillämpas på marken, karbamidperoxid snabbt återgår till ammoniak och koldioxid genom hydrolys.

Karbamid har flera andra program. Veterinärmedicin, till exempel, används det som en aktuell antiseptisk och ett diuretikum. Det är också ibland för att höja proteinhalten i nötkreatur och får foder.

Inom tillverkningsindustrin är karbamidperoxid används för att göra urea-formaldehyd plast och karbamidperoxid kåda som en lim för laminerad plywood och spånskivor. Det används också för att stabilisera sprängämnen och i kombination med bariumhydroxid, för att motverka effekterna av surt regn när de tillämpas på kalksten monument. Carbamide gång i tiden använts som flamskyddsmedel för kläder, förmå glycation processen nödvändig för kommersiella bakverk till brunt. Karbamid är känd av flera varumärkesnamn, inklusive isourea karbonylklorid diamide och carbonyldiamine.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.