Vad är Balsamerings?

Balsamering är processen att bevara ett lik, vanligen så att det kan ses vid en begravningsceremoni. Generellt när balsamering inte förekommer inom flera dagar efter en persons död, kommer kroppen börja bryta ner. För att säkerställa att detta inte händer, kommer att bevara kemikalier skall användas så att kroppen av den avlidne kan ses vara en öppen kista begravning.

Processen för balsamering har en mycket lång historia som går tillbaka till den egyptiska processen för mumifiering. Om deras tekniker var helt annorlunda än de som används idag, var resultatet detsamma-att bevara en persons kropp efter döden. Vid de gamla egyptierna, trodde de att andan skulle återvända till kroppen efter döden, så det måste vara i gott skick. Bevara liken, täcks de organ i en torkning kemikalie som kallas Natron, och sedan slog in dem i linnelakan.

Idag är balsamering görs genom att injicera kemikalier direkt in i blodbanan för att bevara liket utseende. Den mest använda kemikalierna för balsamering är formaldehyd och etanol. En kombination av dessa två kemikalier är tillräcklig för att bevara den för en kort tid, för att hålla den i gott skick under en längre tid, skulle du använda en lösning som består nästan uteslutande av formaldehyd.

Modern balsamering uppstod under det amerikanska inbördeskriget, där många soldater dog i strid långt borta från sina familjer. Familjerna ville ha en öppen kista, begravning för sin älskade, och så beredningstekniker justerades så att kroppen skulle se ut så nära det normala som möjligt för begravningen.

Det finns flera steg som ingår i modern balsamering. Första, balsamering vätskan injiceras direkt i den avlidnes blodkärl, och sköt genom kroppen med en mekanisk pump. Nästa, de inre organen är urholkad av deras innehåll och fylld med balsamering vätska. Kemikalierna är sedan injiceras under huden där så behövs, följt av en slutlig yta balsamering om skadade delar av kroppen.

En av de mest kända balsamerade lik idag är ryska kommunistpartiets ledare Vladimir Lenin, vars balsamerade liket till försäljning på Röda torget mausoleet i Moskva. Kuratorer vid mausoleet säga att kroppen är mycket välbevarade, och ska pågå i ytterligare minst hundra år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.