Vad är Americium?

Americium är ett grundämne med atomnummer 95 och Atomic symbol Am. Den kallades för Amerika, i analogi med Europium, som fick namnet för Europa. Dess atomvikt är 243. Den har en vitaktig, silvrig färg.

americium är en av aktinider eller Aktinoider grupp av element i det periodiska systemet. Den aktinider, tillsammans med Lantanider, klassade som Inner Transition Elements bland metallerna.

americium, en radioaktiv metall, isolerades av Glenn T. Seaborg, som senare vann ett Nobelpris i kemi för sina upptäckter om transuraner, under 1944-1945. Americium var den tredje av de tio punkter som Seaborg hade en del att upptäcka.

americium hade en roll i Seaborg konceptuella arbete. Den aktinider serien föreslogs av Seaborg, och hans uppfattning i denna grupp berodde på svårigheter han upplevt att isolera americium och curium, de två delar han upptäckte medan vid University of Chicago. Oväntade problem ledde honom att teoretisera att dessa faktorer skiljer sig från övergångsmetaller och föreslå en ny syn på det periodiska systemet, som publicerades första gången 1945.

americium har skapats med hjälp av nervceller att bombardera plutonium. Endast ett fåtal pounds produceras varje år. Det är begränsat till laboratorier på grund sin höga gör alfastrålning mycket farligt. Dess alfastrålning är omkring tre gånger större än alfastrålning av radium och avger mycket lite av gammastrålning, liksom.

americium används som en måttstock inom glasindustrin, kommersiell rökdetektorer, och som en neutronkälla i kombination med andra ämnen. På grund av sin roll i brandvarnare, det återfinns i betydligt fler bostäder än någon av de andra syntetiska inslag. Dess Gamma Ray utsläpp gav den en roll i radiologi, men inte längre används i denna ansökan idag, det var på en gång, som används vid diagnos av sköldkörtelns funktion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.