Vad är teknik?

Engineering är ett oerhört brett område som innefattar utnyttjande av matematiska och vetenskapliga begrepp för att skapa praktiska och nyttiga saker, allt från bilar till vindkraftverk. Detta fält är enorm, omfattar människor i en rad olika branscher, och vissa kallar den "den osynliga vetenskap," eftersom ingenjörer är ofta okända och unheralded, trots att det arbete de utför är mycket viktig. Många högskolor och universitet erbjuder kurser inom teknik, för människor som är intresserade av detta område som en karriär.

Engineering är en mycket gammal fråga om mänsklig strävan. Tidiga människor utnyttjade sina kunskaper om naturen för att klura ut saker som bevattningssystem och hur man bygger båtar som inte sjunker. Över tid, då människan lärde sig mer om naturvetenskap och matematik, fick Engineering mer komplexa, och detta område banade väg för det moderna samhälle vi lever i idag. Chansen finns att du drar nytta av en produkt av teknik just nu, som du använder troligen en dator att läsa denna artikel. Det finns ett antal delområden omsluts av teknik. Bland dessa finns mekaniska, dator, elektrisk, militära, civila, miljö-, flyg, och kemiteknik. Alla dessa områden kräver olika typer av utbildning, Aerospace ingenjörer, till exempel lära sig mycket om fysik och rum i samband med sitt arbete, medan miljöproblemen ingenjörer överväga frågor som kontroll av föroreningar och människans påverkan på miljön.

flesta ingenjörer stolta över att vara problemlösare. Deras arbetsområde innefattar en analys av ett problem, till exempel behovet av en säker och stabil vattenförsörjning för en stad, och skapandet av en lösning, såsom en akvedukt. Under sitt arbete, ingenjörer ofta interagera med människor i en rad andra områden, och detta gäller arbetsplatser ett högt värde på samverkan, nämligen kontroll och snabbt tänkande.

flesta länder reglerar bruket av teknik, eftersom ingenjörer delta i projekt som kan vara mycket farlig om den bedrivs utan ordentlig utbildning. Ingenjörer, till exempel, analysera planerna på strukturer för att säkerställa att de är sunda och stabila, en okvalificerad civilingenjör kan skriva under på planerna på en bro eller byggnad som skulle kunna misslyckas med katastrofala följder. De flesta människor som göra karriär inom detta område gå igenom både forskarstuderande och grund-utbildning, och de kan vara skyldiga att genomföra granskningar också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.