Vad är ett hjälpämne?

Ett hjälpämne som är en inaktiv beståndsdel som läggs till ett läkemedelsföretag förening. Det finns flera skäl att använda hjälpämnen, från en önskan att dölja obehagliga smaker behovet av att exakt kontrollera doser. Som regel måste läkemedelsföretagen kunna bevisa att ett hjälpämne är säkert att använda innan de kan sälja ett läkemedel som innehåller produkten, och inaktiva ingredienser som kan behöva tas upp om drogen etiketter för att följa lagen.

Människor har använt hjälpämne i drug delivery i århundraden. Historiskt, till exempel var mediciner blandas ofta med honung eller sirap för att dölja smaken så att barnen skulle ta dem. Denna användning av hjälpämne döljer smak och underlättar leverans. Andra hjälpämnen kan läggas till droger som förtunningsmedel, när det gäller läkemedel med potenta aktiva ingredienser för att göra det lättare att ge exakta doser genom att medicinen mer skrymmande. En inaktiv ingrediens kan underlätta upptaget av ett läkemedel i kroppen, eller bromsa hastigheten med vilken ett läkemedel absorberas, i form av en tid release beläggning som ger drogen för att lösa upp långsamt. Andra hjälpämnen kan göra droger fysiskt lättare att svälja, eller underlätta fördelningen av drogen när det når rätt område av kroppen. Hjälpämnen kan också fungera som bindemedel, hålla ingredienser i ett läkemedel tillsammans så att det kan doseras korrekt.

Vissa droger tenderar att separera eller förlora effekt om de hålls i lager, i vilket fall hjälpämnen kan fungerar som ett konserveringsmedel för att hålla drogen potent. Andra läkemedel förlorar agera snabbt när de blandas med ett hjälpämne, i vilket fall den aktiva och inaktiva ingredienser kan vara paketerad separat och blandas efter behov. Detta är vanligt med droger används i intravenös administrering, som ofta kommer i form av pulver som blandas med intravenös vätsketillförsel för administration.

inhalatorer, sprayer och krämer använda hjälpämnen för leverans metod. Inhalatorer, till exempel, innehåller drivmedel som aerosolize drogen och se till att den levereras jämnt, medan lokala krämer är oftast gjorda med en inaktiv krämbas som aktiva ingredienser tillsätts.

Människor med allergier måste vara försiktig om inaktiva ingredienser i medicinen, eftersom allergener kan vara inblandade i produktionen av ett antal inaktiva ingredienser. Majs, vete, mjölkprodukter och ägg är alla används för att tillverka läkemedel. Hos patienter med allergier kan det vara nödvändigt att särskilt begära ett varumärke känt för att vara säker snarare än en generisk version för att se till att ett läkemedel inte kommer att orsaka en allergisk reaktion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.