Vad är en ton?

En ton är en måttenhet som grundar sig på det metriska systemet, snarare än den standard som används i USA. Ett ton motsvarar 1. 000 kg, och är strängt taget en megagram, är en miljon gram.

Ordet troligen kommer från det latinska ordet tunna , som är ett ord för en tunna. Eftersom en stor tunna full av något skulle väga ungefär ett ton, detta ursprung är allmänt accepterat. Ordet har använts ganska länge, men tidigare stavningen var oftare tunne . är det metriska ton ofta stavas som ton, och i USA kan också kallas en tonneau. En ton är inte att förväxla med short ton enhet, kallad endast en ton i det system som används i USA. Denna ton är lika med 2000 pounds, eller ca 907kg. Det ska inte heller förväxlas med en lång ton, en enhet som inte längre är vanligt förekommande i USA, vilket motsvarar 2240 pounds.

officiell symbol för den ton i det internationella systemet av enheter (SI) är helt enkelt inte ". Även alla standardprogram prefix kan användas med ton, i praktiken den vanligaste är desamma som används med kort ton. Den kiloton och megatonne är de enda två enheter som vanligen ses utanför ton själv. kan kiloton och megatonne användas som mått för att mäta frigörelse av energi. Detta utnyttjar ton genom att ansluta den med explosiva TNT, som ett sätt att beräkna en explosion. En ton av TNT releases ungefär 4,19 x 10 ^ 9 Joule energi, med ett kiloton släppa 4. 19 X 10 ^ 12, och en megatonne frigöra 4,19 x 10 ^ 15. För att sätta detta i vissa sammanhang har Hiroshima bomben motsvarade cirka tjugo kiloton TNT, medan en modern atommissilerna kunna hamna närmare tjugo megatonne intervall.

På grund av likheten i uttal-och i vissa kretsar, stavning-det kan ofta vara förväxling mellan en kort ton, en lång ton, och en ton. I allmänhet kommer i metriska-hjälp Världen termen ton eller ton enbart användas för att hänvisa till ett ton, medan skillnaden long ton eller short ton kommer att användas för att hänvisa till åtgärden av standarden eller brittiska systemet. I USA, kommer termen ton användas för att hänvisa till en short ton, men i vissa branscher-såsom godstransporter-ett ton kan antas vara en lång ton. Termen ton används sedan för att särskilja den måttenhet. Som en tumregel, är det en bra idé att urskilja vilken måttenhet du tänker, om det finns något tvivel om att dina lyssnare kan feltolkas i din mening.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.