Vad är en kondensator?

En kondensator är ett redskap som består av två ledande plattor som var och en hyser en motsatt laddning. Dessa skyltar är åtskilda med ett dielektrikum eller annan form av isolatorer, som hjälper dem att upprätthålla en elektrisk laddning. Det finns flera typer av isolatorer används i kondensatorer. Exempel keramik, polyester, tantal luft och polystyren. Andra vanliga kondensator isolatorer omfattar luft, papper och plast. Varje förhindrar effektivt plattorna från vidröra varandra. En kondensator är ofta används för att lagra analoga signaler och digitala data. En annan typ av kondensator används för telekommunikationsutrustning branschen. Denna typ av kondensator kan justera frekvensen och tuning av telekommunikationsutrustning och kallas ofta för en variabel kondensator . En kondensator är även idealisk för att lagra en elektron. En kondensator kan dock inte göra elektroner. Den första kondensator var Leidenflaska uppfann vid Nederländernas universitetet i 18th century. Denna typ av kondensator består av en glasburk överdragen med metall på insidan och utsidan. En stav är ansluten till inre lager metall, passerade genom locket på kondensatorn, och toppad med en metall kula. Som med alla kondensatorer, innehåller Leidenflaska en motsatt laddade elektroden och en platta som är åtskilda av en isolator. Den Leidenflaska har använts för att utföra experiment med el i hundratals år.

en kondensator åtgärder i spänning, vilket skiljer sig på vardera interiör plattorna. Såväl plattor av kondensatorn är laddad, men den nuvarande går i motsatt riktning. En kondensator innehåller 1,5 volt, vilket är samma spänning som finns i ett vanligt AA-batteri. Som spänning används i en kondensator, blir en av de två plattorna fyllda med en jämn tillförsel av ström. Samtidigt har strömmen flyter bort från andra plattan.

För att förstå flödet av spänning i en kondensator, är det bra att titta på naturligt förekommande exempel. Lightning, till exempel, liknar en kondensator. The Cloud är en av plattorna och marken utgör den andra. Blixten är laddningen faktor som förflyttar sig mellan marken och molnet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.