Vad är en glaskupan?

En glaskupan, också känd som en våt klocka, är en lufttät kammare används för transport av dykare under vattnet. Det är öppet på undersidan, och hängas upp på en kabel. The Diving Bell var den första typen av dykning kammare och dess användning beskrevs första gången i det fjärde århundradet f. Kr. av Aristoteles. Den moderna glaskupan ritades 1535 av Guglielmo de Lorena. i glaskupan verk sänks rakt ner i vattnet, så att dess inre är fullt av luft. Samma princip kan observeras genom att sänka en tom kopp upp och ned i en större behållare med vatten. Om ett papper är placerad i toppen av koppen innan den sänks den i vattnet, kommer det fortfarande att torka så länge toppen av koppen trycks rakt ner i vattnet.

Dykning klockorna vägda att botten förblir nivå som den är sänkt, och de är byggda tung nog att sjunka, även när det är fyllt med luft. Dessutom är extra andas luft pumpas in i glaskupan via rör i toppen. Detta bidrar till att upprätthålla konsekvent lufttryck i klockan, som hindrar vatten från att komma in och se till att luften fortfarande syresätts. dyker klockor höjas och sänkas genom en kabel från en kran på ett fartyg eller kajer. Det har inte något sätt för att flytta. Förutom att användas som transport för dykare, dykning klockor används också i vattnet räddning. De är oftast stora nog att rymma ett fåtal personer.

Tanken bakom glaskupan används också inom dykutrustning och under vattnet livsmiljöer. Standarden dykning Hjälmen fungerar på samma sätt som i glaskupan, så av insidan förblir torr. Månen pool, å andra sidan, är en stor undervattensfarkost kammare, storleken på ett rum eller två, baserat på principerna i glaskupan.

Moon pooler används för offshore oljeborrning, för undervattensbruk utforskning och forskning, och som ett under vatten livsmiljö. I vattnet livsmiljöer är månen pooler förankras i havsbotten. Därför är de inte är rörliga, men kan användas till mycket längre tid än dykning klockor. Moon pooler ge torr plats där dykare och andra Dykare kan vänja sig vid det ökade trycket från vattnet miljön. Den elimineras behovet av att återvända till ytan bidrar till att förhindra tryckfallssjuka eller dykarsjuka, förknippade med stigande alltför snabbt från Deep Ocean.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.