Vad är en gångbro?

En gångbro är en bro som är konstruerad med gångtrafik i åtanke. Vissa gångbroar rymma även lätt trafik såsom hästar och cyklar, samtidigt motorfordon såsom bilar från bron. I vissa fall är fot broar omvandlas järnvägar eller broar bil som har varit stängd för den trafik de ursprungligen var avsedda för, ett exempel på materialåtervinning där något har överlevt ett bruk kan repurposed för en annan.

Denna typ av bro tenderar att vara smala, eftersom det bara behöver vara stort nog att rymma fotgängare. Gångbron design är också lätt, utan det omfattande tekniska behövs för att stödja en bro avsedd för saker som bilar. Många olika stilar av bron kan byggas som gångbroar, inklusive hängbroar och rörliga broar.

För säkerhets flesta gångbroar är utrustade med skenor. Rälsen ger handtag för människor som kan känna sig ostadig på fötterna, och de är också utformade för att hindra människor från att falla av bron. I de fall där en gångbro passerar framför andra former av trafik, kan bron vara helt omslutet för extra säkerhet, se till att saker inte kan utgå från bryggan för att träffa folk eller fordon under. Länkade gångbroar betecknas ibland som Skyways, särskilt när de går mellan byggnaderna, det Skyway design används i vissa kallt klimat som tillåter folk att förflytta sig mellan byggnaderna i komplex såsom sjukhus utan att behöva gå utomhus.

gångbroar används också inne, och ge tillgång på utsidan av byggnader, i vilket fall de är kända som bryggor. Bryggor används av underhåll besättningar att göra saker som att tvätta fönster, tillgång till tak, och ersätta glödlampor. Inom teaterns inställningar är denna typ av gångbron nyttjas av besättningen för belysning, landskap i rörelse, och andra uppgifter. I tredje världen, gångbroar är en viktig del av transportnät, möjligheterna för människor att färdas över floder, raviner och områden med låg marken som kan bli föremål för säsongsmässiga översvämningar. Utan broar skulle folk måste gå en lång sträcka för att nå en webbplats, t. ex. ett sjukhus eller en marknad.

gångbron kan vara en rent prydnadsväxter funktion utöver en praktisk. Vissa trädgårdar använder gångbroar för att överbrygga olika områden av mark, eller för att tillhandahålla en metod för att passera över en bäck eller damm. Prydnadsväxter gångbroar är ofta utformade med estetiskt tilltalande i åtanke, och de kan vara böjda eller på annat sätt dekorativ struktur för att göra dem visuellt intressant.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.