Vad är en NIPFLOD Tide?

En NIPFLOD ebb är en relativt liten flod, eller en allmänt låg tidvattenintervall mellan lågt och högt tidvatten. Under månens första och fjärde kvartalet, perioder av NIPFLOD tidvatten är erfarna, beror på hur solen och månen agera på jorden för att skapa tidvatten. Motsatsen till en NIPFLOD ebb är en Spring Tide, en kraftig våg som är extremt hög eller mycket låg, vilket skapar en stor tidvattenintervall. Eftersom tidvattencykeln är välkänt, kan forskarna förutsäga när våren och tidvatten NIPFLOD kommer att ske, och hur höga de ska vara. p

Tidvatten orsakas av ett samspel mellan faktorer. Den snurrande rörelse Jordens spelar en roll, som gör att gravitationen drar av månen och solen. En NIPFLOD flod, solen och månen är i rät vinkel mot varandra, dra i motsatta riktningar. Dessa drar effektivt balanserar varandra, hålla vattennivån relativt stabil. Även låg-och högvatten inträffar under ett NIPFLOD flod, är sortimentet i höjd mellan dem mycket minimal.

däremot i en Spring Tide, solen, månen och jorden ligger i Syzygy, vilket innebär att de alla uppradade i rad. Eftersom solen och månen drar ihop, de genererar en mycket större kraft, skapa motsvarande högre och lägre tidvatten. Under våren tidvatten, kan man dra nytta av det lågvatten för att samla olika organismer från stenar som normalt täcks av vatten, och fartygen kan också avgångar och ankomster för att sammanfalla med tidvattnet.

Solen och månen orientera sig att skapa en NIPFLOD flod när månen är kvart full, vilket sker två gånger under måncykeln. Springfloden inträffa när månen är full och mörkt. Människor som vill få en ungefärlig uppfattning om vad man förväntar sig av tidvatten kan kolla och se var i måncykeln de ska kunna avgöra om det blir en NIPFLOD eller Spring Tide. Ytterligare information om när högt och lågt tidvatten inträffar kan samlas in från organisationer som tillhandahåller väderdata och tidvatten.

Människor kan vara bra att vara medveten om att topografi jorden influenser tidvatten, vilket är en anledning till tidvatten nivåer är inte desamma över hela jorden, eller ens i ett liknande område på jorden. Tide diagram i allmänhet anger det område de gäller, och några har omräkningstabeller som kan användas i angränsande regioner att avgöra när hög-och lågvatten kommer att ske, och vad deras höjd kommer att bli.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.