Vad är en Meteoroid?

En meteoroid är ett organ i rymden som är större än ett dammkorn, men mindre än en asteroid, med meteoroider potentiellt är ungefär blockmark storlek. Vissa meteoriter är i omloppsbana runt till olika himlakroppar och andra flyttar sig i rymden tills de faller i omloppsbana eller kolliderar med ett föremål, som kan variera från en planet till ett rymdskepp. Om en meteoroid gör det genom jordens atmosfär och lyckas i kontakt med marken, är känd som en meteorit. När en meteoroid träffar atmosfären, skapar det en ljus strimma av ljus som orsakas av vaporizing fasta ämnen och gaser . Denna strimma av ljus kan faktiskt vara mycket värdefull för fysiker, eftersom spektralanalys av ljuset ger information om sammansättningen av meteoroid. Innehållet i meteoroid vanligen förgasas när den rör sig genom atmosfären, men ibland en del av det överlever att träffa jorden, ofta leder till en liten inverkan krater. är Meteoroider kallas ibland faller eller stjärnfall, eftersom de ser snarare som stjärnor som faller ur himlen. Det är inte tekniskt korrekt, om en stjärna faller ner på jorden, naturligtvis, om något sådant vore möjligt, skulle jorden inte överleva kollisionen. Denna punkt faktiskt undan, många människor tycker om och såg på stjärnorna och letar efter fenomen som meteoriter och kometer som passerar under natten när himlen är klar. En skarpögd Stargazer får plats många, särskilt under Meteorskurar då hundratals kan slå jordens atmosfär inom några timmar.

Bortsett från att vara ett ämne av intresse för folk som gillar att titta på startar, meteoriter är också värdefulla för forskare. Spektralanalys utförs för att veta mer om var dessa delar av materialet härstammar från, och när en meteorit kan återvinnas, kan ytterligare undersökningar genomföras för att lära dig mer om det. I vissa fall är en meteoroid som en fri rock prov från en annan planet, måne eller annan himlakropp och det kan ge en mängd information.

En särskilt anmärkningsvärd meteorit kan sparas för att visas i ett museum. Många avsluta med vetenskapliga institutioner som studerar dem och underhålla samlingar av meteoriter i syfte att skapa ett bibliotek av material för forskning och jämförelse. Några personer har också hållit meteoriter de stött på, även lekmän ibland förväxla tektiter med meteoriter, tektiter faktiskt från jorden, men de smälter vid en kollision och senare stelna, ibland lura folk att tro att de kommer från rymden eftersom de finns nära nedslagskratrar och de ser ovanligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.