Vad är en Cantilever?

En cantilever är en balk som stöds på endast ena änden och bär en belastning i andra änden. Utliggare används ofta i arkitektur, eftersom de möjliggör överhängande strukturer som inte behöver stöd utifrån. I många fall, delvis uppförts skapa utliggare som gör byggare att arbeta utan att behöva BRÄDNING. Flygplansvingar är också utliggare, eftersom de oftast bara stöd från kroppen på planet. Eftersom bara den ena änden av strålens stöds, är en cantilever normalt utsätts för mycket stress. Den övre halvan av en fribärande erfarenheter dragpåkänning som elongates fibrerna i balken. Den nedre halvan utsätts för tryckspänning stress, som komprimerar fibrerna. Om den inte kan hantera all stress, får en cantilever båge nedåt eller ens bryta. Som sådan, ingenjörer och arkitekter arbetar med design balkar och laddar balans på ett sådant sätt att de inte kommer att lida av sådana strukturella frågor. Ibland är utliggare används vid byggande av broar. Sådan typ av bro är känd som en fribärande bro . En enkel KONSOLBRO är tillverkat av två utliggare som möts i mitten av den yta som skall passeras. Det utliggare är oftast uppbyggda av strukturella stål eller betong och kan hålla stora belastningar, såsom ihållande biltrafiken. Dessa broar är ofta enklare att utforma än andra broar, eftersom de stöder sin egen vikt och kräver liten eller ingen BRÄDNING att behålla dem intakta under byggandet.

vingar modernaste flygplan utliggare, eftersom de är byggda i kroppen av flygplan, men stöds inte på slutet. Tidigare flygplan utformades vanligen med två eller flera vingar på varje sida som stödde varandra, som en takstol på en bro. Detta biplan konfiguration emellertid vållat ogynnsam luftflödet och minskad effektivitet flygplanet. Användningen av en singe fribärande vinge på vardera sidan av planet tenderar att minska den totala vikten på planet och öka den maximala potentiella snabbhet och effektivitet.

utliggare har använts för många ändamål inom vetenskap och teknik. De har använts för lagring enheter, möbler, microelectrical strukturer, balkonger, och många andra saker. En cantilever stol, till exempel, har ingen bakbenen. frambenen stöds av en plan yta av något slag på botten, och stolsitsen stöds inte i ryggen. Sådana stolar arbete vanligen på grund av den överlägsna material de är konstruerade från.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.