Vad är ekvatorn?

ekvatorn är en tänkt linje som delar jorden i norra halvklotet och södra halvklotet. Dess längd är ca 40. 075 km (24,901. 5 miles). Ekvatorn rinner genom flera länder, däribland Colombia, Ecuador, Brasilien, Gabon, S? O Tomé och Príncipe, Kongo, Zaire, Uganda, Kenya, Somalia och Indonesien. Ekvatorn korsar territorialvatten önationer i Maldiverna och Kiribati, men i själva verket inte vidrör marken här.

ekvatorn är i allmänhet varmare och fuktigare än de flesta andra ställen i världen. Medeltemperaturen på ekvatorn är ungefär 80 till 90 ° F (27-32 ° C). Detta är mycket ljumma i förhållande till polackerna-Sydpolen har en medeltemperatur på -40 till -50 ° F (-40 till -45 ° C). Ekvatorn är där världens tropiska klimat, inklusive tropiska regnskogar kan hittas. Amazonas regnskog, den afrikanska regnskogen, och den indonesiska regnskogen-alla Equatorial-utgör den stora majoriteten av regnskog i världen (små fläckar av regnskog finns i andra delar av Sydamerika och på ön Madagaskar). Det ekvatorn har konstant 12 timmar om dygnet, till skillnad från andra delar av världen, där längden på dagen varierar med årstiderna. Temperaturen är relativt enhetlig inom hela året, skulle det inte finnas några skäl om det inte vore för regnperioden (oktober-mars) då nederbörden ökar. På en typisk dag i regnperioden börjar dagen varmt och soligt, bygger fukt under dagen, och det börjar regna på eftermiddagen och kvällen, med eller åskskur.

ekvatorn, är hem till världens regnskogar, är också den region i världen med störst biologisk mångfald. Forskarna beräknar att två tredjedelar av världens arter i regnskogen. har Längden på ekvatorn mätts med stor noggrannhet av geografer och lantmätare. Enligt en undersökning 2000, att inom en millimeter av noggrannhet är det 40,075,035. 535 m. Eftersom jorden buktar ut lite kring mitten, ekvatorn är något längre än en tänkt cirkel dras mellan polerna.

ekvatorn är också en idealisk plats att inleda en rymdfarkost, som en rymdfarkost lansera öster kan utnyttja jordens rotation för att minska bränslekostnaderna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.