Vad är anilinfärg?

Nästan allt på planeten kan beskrivas i termer av kemikalier. Teknologiska framsteg är drivet av dem, och nya upptäckter görs på grund av dem. Dessa tekniska genombrott är ofta tillämpas på världen i stort, och ett bra exempel på detta är upptäckten av anilin färgämnen. Anilin färgämnen anses syntetiska organiska föreningar, en kolbaserad kemikalie som ändras av ett annat ämne, syntetiserade eller.

Mauvine, den första anilinfärg, upptäcktes av 18-årige William Henry Perkin. Han försökte skapa en syntetisk version av anti-malaria drog kinin på en utmaning på grund av hans professor 1856. Perkin försökte hitta en lösning för uppgiften, och oxideras den kemiska anilin, ett stenkolstjära biprodukt, med den kemiska kaliumdikromat. Denna reaktion orsakade en tjock svart ämne som bildas i Perkin's kolv, som är ett vanligt symptom av ett misslyckat experiment i organisk kemi. Senare, när Perkin var rengöring sin flaska, upptäckte han att ämnet löses i alkohol till en lila vätska, som konstaterades senare att ta med textilier oerhört väl, vilket lett till framväxten av anilinfärg branschen.

anilinfärg produkter idag finns i olika färger, allt från mjuka nyanser av ljusa grundfärgerna. Anilinfärg används i en mängd olika områden, men är vanligast i läder-och snickeriindustrin. Anilin trä färgämnen ofta hyllas som har en fördel framför Träbets för sin klarhet och mättnad. Anilinfärg lämnar inte pigmentering på ytan av träet, och påstår att lämna den färdiga produkten mindre "lera" i utseendet. Inte bara anilinfärg fläckar lämnar inga pigment kvar, men den tränger igenom alla delar av trä också, till skillnad från fläckar som absorberar mer färg i delar av den yta som är mer porös.

På samma sätt förlorar anilin färgat läder inte någon struktur eller säd mönster, och anses ofta vara av högre kvalitet än andra typer av färgat läder. Det finns flera olika processer där läder kan anilin färgade, alla har sina egna fördelar och nackdelar. Anilin färgade hudar kan variera kraftigt i kvalitet. Många människor börjar att färga sina hudar med kommersiellt tillgängliga färgämne lösningar, som är lätt tillgängliga i de flesta butiker läder leverans eller hantverksbutiker.

Kommersiellt tillgänglig anilin färgämnen finns i form av pulver som kan lösas i antingen vatten, alkohol eller olja. Varje typ av anilinfärg har sina egna säkerhetsåtgärder, blandning rutiner och processer tillämpning, och det rekommenderas att användarna följer tillverkarens anvisningar när du använder anilinfärg för varje projekt. Anilinfärg anses giftig i vissa former och lämpliga säkerhetsåtgärder bör iakttas om att genomföra ett projekt som använder anilinfärg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.