Vad är Wave Power?

Vågkraft är en form av alternativ energi som seldon naturliga rörelser i världshaven. I slutet av 1990 började ett antal företag att undersöka möjligheterna till vågkraft, och i början av 2000-talet, ett antal experimentella installationer gjordes runt om i världen för att se hur genomförbara vågkraft skulle kunna vara. Man tror att om det utnyttjas på rätt sätt, kan vågkraft generera enorma mängder elektricitet som kan användas för att göra saker som att köra avsaltningsanläggningar, makt vattenreningsanläggningar och hem kraft-och för konsumenterna. Som ett resultat av tidig framgång, blev flera nationer mer investerade i idén.

Konceptet utnyttjar de redan rika energiresurser i havet, vilket manifesteras i uppgång och fall av vatten i form av vågor . Ett av de enklaste sätten att fånga denna energi genom en enkel luftkammare. Eftersom vågorna öka och minska i kammaren, kraft de luft genom toppen, spinning en turbin som kan användas för elproduktion. Dessa avdelningar kan monteras på kusten, eller så kan de ligga ute till havs i form av stora flytande bojar. Det finns ett antal betydande fördelar för vågkraft som gör det ganska lockande för fans av alternativ energi. Den första är att vågkraft är en verkligt förnybar energikälla, eftersom det tar fördel av redan förekommande naturliga processer. Dessutom, vågkraft är relativt låg kostnad gång anläggningar är installerade, och särskilt om det används lokalt, att kostnaden för att flytta makt omkring är ganska liten också. Vågkraft facilities också inte skulle ta upp värdefull mark, vilket är fallet med solpaneler och vindkraftverk. Det finns också vissa farhågor om vågkraft, men de flesta av dessa farhågor är estetiska. Kritiker hävdar att folk hittar utseende av anläggningar vågkraft obehagligt, och att denna form av elproduktion kan förstöra många bra synpunkter. Vågkraft kommer bara att lyckas i vissa energirika områden i havet, och många av dessa områden är också vackra och populära semester fläckar. Kritiker är också bekymrade över det buller som kan vara betydande. Förutom att störa människors liv, kan buller också vara störande för djur som kräver havet hem.

Många av oron vågenergi är giltiga, men förespråkare för tekniken hoppas att vinsterna kommer i slutändan att uppväga dessa problem. Många stora energibolagen tycks vara överens, eftersom ett antal företag har investerat i betydande forskning om vågkraft. Regeringarna har också främjat den teknik som ett miljövänligt alternativ till andra metoder för elproduktion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.