Vad är Rigor Mortis?

Rigor mortis är ett tillstånd som börjar utvecklas i kroppen efter döden sker. I huvudsak är verksamheten av rigor mortis att inleda en process där muskler i kroppen börjar stelna. I de flesta fall kommer kroppen börjar att genomgå processen att rigor mortis på ungefär tre timmar efter döden sker och kommer att uppleva en muskel hårdnande för allt från thirty-sex till tre dygn.

Likstelhet sker beror på att när en levande person är död, finns det inte längre en strid ström av adenosintrifosfat eller ATP mynnar i musklerna. ATP krävs för att hjälpa musklerna övergång från staten om minskning som orsakas av närvaro av kalciumjoner som rinner ut i musklerna och fungera som en bro eller förbindelse mellan aktin och myosin som finns i muskelfibrer. Utan ATP att inleda ett frisläppande av denna förbindelse, musklerna fortsätter att ingå avtal, vilket gör den döda kroppen gå stelbent. Det är först när fibrerna i musklerna börjar sönderfalla att bindningen mellan aktin och myosin fibrer bryts ned, och musklerna i kroppen börjar förlora sin styvhet.

Verkligheten rigor mortis ofta lett till situationer där liket skulle ha tittat på den första natten efter döden inträffade. Vanligen kallad "att sitta med kroppen", var syftet med åtgärder för att förhindra den hårdnande musklerna att arbeta liket på positioner som inte lämpar sig för begravning traditioner. Ofta kommer flera personer kvar med liket hela natten, och släta ben eller lägre torson av kroppen tillbaka i liggande ställning när musklerna styva skulle orsaka ett knä eller armbåge att böja eller lik för att böja i midjan och visas att sitta upp.

Staten rigor mortis kan också hjälpa läkare som är och jurister verkställighet för att bestämma den ungefärliga tidpunkten för dödsfallet när individen inte gick ut i en hand, eller av medan nära och kära var i närheten. Tillsammans med andra faktorer, graden av muskler styva som är närvarande vid obduktioner förfaranden som bidrar till att minska intervallet för sin död, och därmed ge värdefulla ledtrådar om bedrägeri misstänks.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.