Vad är Polarization?

Polarization är en ägodel av ljus eller annan elektromagnetisk strålning, som främst förstås genom att studera de vågor av strålningen. Polarisering upptäcktes av Etienne Louis Malus, en fransk fysiker i början av 1800-talet. Light är intervallet för elektromagnetisk strålning som människor kan se. Den ljusvåglängder har en rad 380-750 nanometer. Elektromagnetisk strålning är strålning som produceras av elektriska och magnetiska fält som reser tillsammans med ljusets hastighet genom rymden.

Light har beskrivits som består av två tvärgående vågor som är i rät vinkel mot varandra. Dessa två vågor representerar elektriska och magnetiska delar av strålning-som nämnts ovan. Även polarisering kan vara ganska komplicerat, kan det förstås bättre med enkla exempel. Ibland är det lättast att överväga polarisation om endast ett av de två vågorna skall vara-den elektriska apparaten. I opolariserad ljus, vågor i ett virrvarr av riktningar. Vågorna har många olika inriktningar runt den riktning som ljuset går. Varje våg representeras av en pil som är i rät vinkel mot den riktning som vågen rör sig, men får en pil punkt i sidled, kan en punkt uppåt, och en annan kan peka nedåt.

Även opolariserad ljus kan vara kaotiskt, polarisation har motsatt effekt. Polariserat ljus har inriktningen av alla pilar pekar i samma riktning. Oavsett vilket håll pilarna kan möta alla pilarna följa efter, precis. En del forskare kan nämnas circularly polariserat ljus. I så fall finns pilen representerar ljusvågorna fortfarande. Men roterar pilen som vågen rör sig längs. Vissa har jämfört pilen som visar vågor om circularly polariserat ljus till en hand med en klocka-roterande runt och runt som vågen förskott. är Polarisering också bildas naturligt i vissa fall. Till exempel när ljus passerar genom särskilda kristaller eller genom artificiella material som syftar till att skapa en polarisering effekt. Polaroid är en sådan konstgjorda material som används i polariserade solglasögon. Polariserade solglasögon arbete genom att endast låta vertikalt polariserat ljus i. De är väldigt populära bland utomhus entusiaster och folk som vill minska bländning från solen.

radioöverföring och mottagare antenner också är polariserad. En av de vanligaste användningsområdena för polarisering är genom radar. AM och FM-radio använder vertikal polarisation medan tv-apparater använder horisontell polarisation. Intressant, vertikal och horisontell polarisation suppleanter med hjälp av satellitkommunikation-även för TV-bruk. Därför satelliten kan bära två olika sändningar av en frekvens och dubbla mängden kunder som kan betjänas av en satellit.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.