Vad är Metal Foam?

Metal skum är en skum-gasbubbla fyllda ämne-gjord av metall, ofta aluminium. Metal skum finns i två varianter, closed-cell skum med slutna porer, och öppna celler skum, med öppna porer. Metal cellplast har en mycket hög porositet, där 75-95% av volymen av materialet är tomma, fyllas med luft eller väte. Metal skum behålla många av egenskaperna hos det material som används för att framställa dem, såsom icke-brandfarlighet. Å andra sidan, metall skum är mindre ledande än solid metall, och är betydligt svagare, men sällan svagare än trä. Metal skum är lätt att återvinna tillbaka till den ursprungliga metall, vilket gör dem mer återanvändbara än polymer skum.

Metal skum ibland betraktas som en delmängd av cellulära metalliska material i allmänhet, som också innehåller "metal tvättsvamp," även om de ofta begreppet "metal skum" används omväxlande med alla mobiltelefonnät metalliska material. Flera kategorier av cellulära metalliska material skiljas, inbegripet cellplattor metal (metal skum med inre celler, vanligtvis stängda), porös metall (med stängda, mjukt böjda håligheter (porer) snarare än kantiga eller öppna håligheter), metalliskt skum (specialfall av porösa metaller, som skapats genom bubbling gas genom flytande metall och sedan låta det stelna) och svampar metall, som i huvudsak öppna celler skum där hela utrymmet av håligheter är sammankopplade. Dessa kategorier utesluter inte varandra, och det finns vissa ämnen som sträcker sig över flera kategorier. Till exempel kan en skum med pauser mellan cellväggarna vara på kanten av en metall skum och en metall svamp. finns många metall skum som skapats genom införandet av luftbubblor i smält metall. Göra en skum av smält metall är inte lätt, och materialet är därför dyr. En blåsmedel såsom pulverform titan hydride, som sönderdelas till titan och vätgas vid höga temperaturer, måste användas. Metal skum är en specialitet material, som används för flyg, värmeväxlare och andra högpresterande. Eftersom metall skum är styv och lätt, har det ofta föreslagits som en futuristisk byggnadsmaterial, även om det ännu inte allvarligt använts som en. Vissa kommersiella metall skum inkludera M-pore, Porvair, Duocel, Metal Foam Korea, Metafoam och Recemat. Porerna i metall skum är vanligtvis mellan 1-8 mm i diameter, men vissa specialkemikalier cellplast har porer som är så små att de är osynliga för blotta ögat.

Closed-ha cell metall skum bara producerats sedan omkring 1990. Spännande, är diffusa lite metall skum så att de flyter på vattnet. Metal skum ibland touted som ett idealiskt material att bygga flytande ocean plattformar för solpaneler eller till städer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.