Vad är Mars Direct?

Mars Direct är en plan för en bemannad utforskning av Mars program, som först beskrevs av Robert Zubrin och David Baker 1990. Mars Direct fokuserar på att lära Mars snabbt, med de nuvarande rymdteknik, direkt starta från jorden och Mars atmosfär i stället för kemikalier förs från jorden. Mars Direkt Senare gjordes en översyn av NASA och Stanford University, och även om flera NASA som bygger på Mars Direct har publicerats, har ingen fått officiell status som NASA: s plan för att få människor till Mars. under Mars Direct, det fordon som används för att återvända till jorden lanseras separat från besättningen, två år i förväg. Detta fordon, som transporterar en besättning fack, raketmotorer och en kärnreaktor, landar på Mars i god tid före besättningens ankomst och börjar tillverka raketbränsle för hemresan. Det bränsle som används är metan, eller naturgas, som kan produceras med hjälp av väte förs från jorden och koldioxid från Mars atmosfär. Den metan kan också användas till bränsle generatorer och motorer på Mars, och den kemiska reaktioner kan också producera syre för att användas av besättningen.

Två år senare, skulle Mars Direct besättningen inleda med en tunga lyft fordon liknande projekt Apollos Saturn V. besättningens rymdskepp lanseras i ett stycke från jordens yta, i stället för att monteras i rymden och landar i ett stycke om Mars yta. Efter att besättningen har avslutat sin utforskning av Mars, kör de till återvända fordon, som nu är helt tankas, och blast off for Earth.

Flera alternativa versioner Mars Direct har föreslagits av NASA och andra. NASA versionen av Mars Direkt använder tre lanseringar, den extra lanseringen används för att placera en jorden tillbaka fordonet i Mars omloppsbana, som besättningen skulle docka med när de var på väg upp från Mars yta. Även Mars Direkt avsiktligt undviker spekulativa eller outvecklad teknik för att göra uppdraget enklare att utföra, kan flera oprövade tekniker såsom kärnkraft termiska raketer och artificiella allvar integreras i utformningen om de finns tillgängliga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.