Vad är Helioplex?

Helioplex ™ är en typ av solskydd som ger brett skydd för huden. Det är den första solskydd teknik för att effektivt kombinera ingredienserna avobenzon och oxibenson för maximalt ultraviolett ljus skydd. Den teknik som skyddar huden från både ultraviolett A (UVA) och ultraviolett B (UVB) solstrålarna.

Neutrogena ® utvecklat Helioplex ™-teknik under 2005. Det infördes först i företagets linje Ultra Sheer ® sunblocker med SPF 55. Helioplex ™ är utvecklat för att ge stabilitet till solskyddsmedel beståndsdelar för att hindra solen från att bryta ner deras effektivitet. är Solskyddsmedel vanligtvis saluförs på grund av graden av solskyddsfaktor (SPF) som de erbjuder. SPF avser mängden av skydd mot solens UVB-strålar bara. UVB-strålarna är solens ultravioletta strålar som kan ge kortsiktiga sunburns. Fram till uppfinningen av Helioplex ™, de flesta av solskyddsprodukter erbjuds endast UVB-skydd.

UVA-strålar producerar mildare, mer långsiktiga effekter än UVB-strålar och tros bidra till åldrande av huden. Solskyddsmedel ingredienser som absorberar UVA-strålar tenderar att falla sönder strax efter att de utsatts för sol, så traditionella solskydd som inte kan marknadsföras som ger tillräckligt UVA-skydd. Upptäckte forskare om både UVA-och UVB-absorberande egenskaper kombinerades med stabiliserande lösningsmedel Hallbrite TQ upprätthöll alla kemikalier deras effektivitet.

Helioplex ™ består främst av kemikalier avobenzon och oxibenson. Avobenzone, även kallat parsol 1789, kan absorbera UVA-strålar för att hindra dem från att tränga in i hudens yta. På egen hand kan avobenzon erbjuda endast kortvarig skydd eftersom det är kemiskt instabilt när det utsätts för ultraviolett ljus. I de flesta brett spektrum solskydd, är oxibenson till för att ge UVB-skydd. Oxibenson är mest effektiva på att absorbera UVB-strålar solen, men kan även erbjuda minimal UVA-skydd. När avobenzon och oxibenson förenas kan de ge all-around hudskydd, men utan tillsats av kemiska stabilisator, kommer effektiviteten inte sista. Det viktigaste varumärkesskyddade formeln Helioplex ™ är stabiliserande egendom som sträcker förmågan solskydd av avobenzon och oxibenson. När stabiliserande egendomen läggas till avobenzon och oxibenson, de två ingredienser samarbeta bättre än om varje ingrediens lades till hud separat. Egenskaperna i tekniken absorbera båda typerna av solens ultravioletta strålar, sedan ändra det strålar in säker ljusstrålar.

Även solskyddsmedel med Helioplex ™-teknik kan vara längre än andra solskydd produkter, kan de förlora sitt skydd förmåga. Ingredienserna är inte helt vattentäta, så solskyddsmedel kan behöva jämna appliceras på nytt om svett eller vatten förekommer på hudens yta. Det solskyddsmedel kan också upplösas med tiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.