Vad är Germanium?

Som en av de tre grundämnen som förstås som en uppfyllelse av Mendelejev periodiska lag 1869, var germanium identifierades för första gången 1886 av Clemens Winkler. Tillskrivs atomnummer 32, har germanium en metallisk lyster och en kristallstruktur som är mycket lik den i diamanten. Under årens lopp har germanium visat sig vara ett effektivt kemiskt ämne för ett antal tillämpningar, inklusive skapandet och utförandet av populärmusik. Här är lite bakgrund om historia germanium, samt exempel på de vanligaste användningsområdena för elementet.

Medan germanium upptäcktes i slutet 19th century, tog det första breda användningen av elementet plats i mitten av 20th Century. Fasta tillståndets elektronik kom till som en följd av den ökande kommunikationen industri som marknadsför en ny elektronisk anordning för allmänheten. Germanium användes i elektronisk utrustning, t. ex. likriktare, transistorer, dioder och som hjälpte till att förbättra både ljud och video upplösning på TV på 1950-talet. Med tiden började detaljerade versioner av kisel att ersätta germanium som en del av radio-och TV-tillverkning. , men betydelsen av germanium inom kommunikationsbranschen var långt ifrån över. Utvecklingen av fiberoptiska teknik för ljud kommunikation, speciellt telefoni, öppnade en helt ny marknad för elementet. Med tiden blev germanium också identifierats som ett utmärkt alternativ för produktion av infrarött mörkerseende utrustning för säkerhets-system. Medicinsk utrustning såsom infraröd spectroscopes också fördelarna med användning av skandium. Germanium används ibland i kombination med andra element för att skapa olika legeringar, liksom vid tillverkning av lysrör. Fiber optik och IR-kameror fortfarande för en enorm mängd moderna användningsområden för germanium.

En av de bidrag germanium till populärkultur är i skapandet av fuzz box under 1960-talet. Ibland kallas en Stompbox kan enheten användas för att skapa en ton som läggs bidrog till att skapa en distinkt ljud i många rock och visor rulla av ERA. Fuzz lådor som innehåller skandium skulle kunna användas i en konsert arena med samma lätthet som i en inspelningsstudio. På detta sätt lagt skandium en hel del att en tid då experimentera med musikalisk form var viktigt att konstnärer av många olika genrer. Idag, ett Stompbox med germanium transistorer anses vara ett samlarobjekt, och är mycket önskad av allvarliga musikaliska historiker och samlare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.