Vad är Cope’s styre?

Cope styre är en av flera "biologiska regler"-biologiska tendenser finns i mönstren i data om många växter och djur. Cope är regeln anger att befolkningen linjerna tenderar att öka i storlek under evolutionär tid. Det finns åtskilliga exempel i evolutionära historia-däggdjur ökar i storlek efter nedläggningen av dinosaurier, reptiler ökar i storlek efter nedläggningen av therapsids, amfibier ökar i storlek efter att göra det på marken, alla djur ökar i storlek efter kambrium Explosion 540 miljoner år sedan. . . och så vidare.

Större storlek ger evolutionära fördelar för både individer och arter av flera anledningar, mest ytliga är att ett större djur är svårare att döda och kan döda eller försvara sig lättare. I själva verket får större storlek så evolutionärt fördelaktigt att endast bromsarna på Cope styre är att klader består av större individer är mer benägna att gå utdöd i nöden (mest för att de har större metaboliska krav än de små). Men det finns andra begränsande faktorer-till exempel biomekanik-en fågel som väger för mycket kan inte flyga.

Cope styre har skett till det yttersta för djur som valar, som utvecklats från landdjur storleken av varg, och den utdöda sauropoder, dinosaurier som närmade sig 200 ft (60 m) lång. Det finns många andra exempel, framför allt förekommer i kölvattnet massiv utrotning där alla de större djuren suddas ut. Några forskare har föreslagit att Cope är regeln kan vara en artefakt som orsakats av det faktum att större ben lättare FOSSILISERA, men fenomenet verkar tillräckligt robust att detta urval effekt inte påtagligt minska det.

Cope styre ovikta starkast i Age of the Dinosaurs, då den genomsnittliga landlevande ryggradsdjur som var mycket större än de vanliga idag. Detta kan ha något att göra med klimat, eftersom världen var ett mycket varmare, liv-vänligt ställe då, men idag är det mitt i en utvidgad istiden, med glaciärer maxima som täcker stora delar av norra halvklotet och alla Antarktis i polarisar. Detta minskar den totala tillgången på föda och gör det som en gång lummiga skogar i kyligt gräsmarker. I denna miljö kan storleken ändå vara en fördel dock, eftersom det leder till värme. Detta kan ses i utvecklingen av luddiga mammut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.