Vad är Cold Fusion?

En fusion reaktion inträffar när atomkärnor gå samman i en gemensam kärna, frigörs stora mängder energi i processen. I de flesta fall de temperaturer då detta sker är mycket höga-på order av miljontals grader Celsius.

Cold Fusion är en generell term för ett kärnfusion reaktion som inträffar betydligt mindre än normala temperaturer, men är mest ofta för att beskriva en låg temperatur reaktion som kan uppnås med relativt normal experimentella förhållanden.

) Deuterium (väte en isotop är oftast betraktade som det bästa möjlig källa till kall-baserade fusionsenergi. Det är lätt tillgänglig, har lite avfall, och producerar stora mängder energi. Av denna anledning majoriteten av arbete inom kall fusion använder olika katalysatorer som syftar till att provocera en låg temperatur reaktion med deuterium.

För närvarande finns det ingen enhetlig metod för att skapa en kall-fusion reaktion som ger mer energi än vad som krävs för att upprätthålla den reaktionen.

Aktuell forskning till kall fusion är ojämn i bästa fall, efter en ström av spänning i slutet av 1980 som misslyckades för att panorera ut. Pons-Fleishman experiment utnyttjade dideuterium oxid (tungt vatten), och en mycket enkel apparat. Medan de skapade en kort våg av folkliga intresse fann andra forskare att resultaten är omöjligt att kopiera, och så intresse av det vetenskapliga samfundet snabbt avtog.

Alla kända tekniker som påstår att generera extra energi i en reaktion (ange Cold Fusion) tycks trotsa nuvarande förståelse för kärnfysik. De två viktigaste argumenten för att rättfärdiga Cold Fusion reaktion (Palladium som en katalysator eller en blandning av deuterium till helium 4) står inte upp för mycket kontroll: densiteten av deuterium i ett palladium rod inte tycks räcka för att framkalla fusion och brist av gammastrålar visar att helium 4 inte tillverkas.

Vid denna tid US Department of Energy rekommenderar ingen ytterligare finansiering beviljas för forskning om Cold Fusion-med mindre eftergifter för oförutsedda utgifter mot särskilt spännande experiment. Det anses av de traditionella vetenskapliga etablissemanget vara ett ouppnåeligt mål, som liknar en enhetlig fältteori eller tidsresor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.