Vad är Calorimetry?

En kemisk process antingen kan absorbera eller frigör energi, och många gånger denna energi i form av värme. Forskare behöver ofta veta hur mycket värme absorberas eller frigörs när en sådan process äger rum. Mätning av värme kallas calorimetry . Calorimetry avgör hur mycket värme absorberas eller frigörs genom att konstatera att temperaturen före och efter processen. Genom att bestämma Temperaturskillnaden kan forskarna sedan kunna beräkna hur mycket energi absorberades eller frigöras.

För att mäta mängden värme en reaktion absorberar eller utgåvor, en kalorimeter används ofta. Bomb kalorimetrar används ofta i kalorimetri för mätning av värme vunnit eller förlorat i en förbränning reaktion. Denna enhet består av en stålhölje-en "bomb"-som inte kommer att förändras i volym. Det reaktanter är placerade inuti bomben och bomben placeras inuti en annan behållare fylld med vatten. Temperaturen på vattnet är då konstatera, och reaktion, ofta i form av en explosion, får äga rum. Innan reaktionen sker, är ämnen i bomb vanligtvis placeras under extrem press genom tillsats av syre. Forskarna måste också ta värme kapacitet enheten beakta innan de kan avgöra hur mycket värme absorberas eller frigörs. Värmen kapacitet är ett mått på hur mycket värme som krävs för att höja enheten en grad Celsius. Efter reaktionen, är temperaturen på vattnet tas. Efter alla dessa värden är kända, då en forskare kan beräkna mängden värme som absorberas eller förlorat.

Calorimetry används i många tillämpningar, men framför allt med mat. När man tittar på förpackningar för många livsmedelsprodukter, kan du se hur mycket kalorier-i vissa områden mängden joule-objektet har. En kalori är en mätning av värme och mäter hur mycket värme behövs för att höja temperaturen på ett gram av rent vatten en grad Celsius. Kalorier många av oss ser på den mat vi äter är faktiskt kilokalorier-det vill säga 1000 kalorier. En kilokalori brukar betecknas från enheten kalorier av kapital "C", men för tydlighetens skull kommer resten av den här artikeln används begreppet "kilokalori" för att beteckna 1000 kalorier.

När calorimetry används för att bestämma kaloriinnehållet i maten, den torkade maten objekt placeras i en bomb kalorimetern. Livsmedlet är sedan förbränns i syfte att ta reda på hur mycket energi livsmedlet har. Så när du äter ett objekt som har 100 kalorier per dag (cirka 4. 200 joule), kommer det att ta 100 kalorier per dag (cirka 4. 200 joule) för kroppen att förbränna det. Vissa länder använder inte kalorier eftersom deras mat energimätning, utan snarare joule. Det finns cirka 4. 2 joule i varje kalori.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.