Vad är Caffeic Acid?

Även caffeic syra finns i kaffe, är det något samband med koffein. Tillsammans med sina derivat caffeic syra fenetyl ester (CAPE), är caffeic syra en naturligt förekommande organisk förening som är en produkt av många växter, inklusive kaffebönor. Caffeic syra är en antioxidant och det kan också fungera som ett cancerframkallande hämmare.

Antioxidanter, inklusive caffeic syra, är avgörande för att förebygga sjukdomar som cancer eller hjärtinfarkt. Antioxidanter består av en molekyl som kan bromsa eller till och med förhindra oxidation av andra molekyler. En oxidation som sker i kroppen, producerar den fria radikaler som kan skada celler. Antioxidanter avsluta denna reaktion genom att ta bort fria radikaler som kan stimuleras av rökning, stress, infektioner äta stekt mat, överdriven sola eller exponering för föroreningar och röntgenstrålar. När kroppen har låga halter av antioxidanter, skada eller dödsfall till celler kan ske via en process som kallas oxidativ stress. Denna stress är en känd bidrar till uppkomsten av många sjukdomar, men det är inte 100 procent förstått om det är orsak eller en följd av sjukdomen. De vanligaste sjukdomarna är stroke och degenerativa sjukdomar.

Caffeic syra också hämmar cancerframkallande. Carcinogener hänvisa till några ämnen eller medel som är engagerade i främjandet av cancer. Det finns ett antal ämnen som kan orsaka cancerframkallande effekten, men oftast de är alla kopplade till mängden strålning de släpper ut.

Cancerframkallande ämnen kan öka risken för cancer genom att ändra eller skada DNA i en cell nivå. Resultatet är att DNA-skada kan inte repareras och detta kan leda till celldöd. Om detta händer, kan celler omvandlas till cancerceller. Även cancerframkallande inte orsakar cancer på egen hand göra de främjar verksamhet av cancerframkallande ämnen som kan orsaka cancer. När ett cancerframkallande ämne har kommit in på kroppen, försöker kroppen att eliminera den genom att göra det mer vattenlösligt så att den kan tas bort. Detta sker genom en process som kallas biotransformation. Ändå själva faktiskt kan konvertera en mindre giftiga cancerframkallande ämne till en som är mer toxiska utan cancerframkallande hämmare. Tillsatsen av cancerframkallande hämmare såsom caffeic syra, bidrar till att främja och upprätthålla hälsa genom att förebygga biotransformation och hämmar produktionen av cancerframkallande ämnen.

Caffeic syra finns i kaffebönor. Halterna av antioxidanter som finns i caffeic syra är i linje med dem som finns i frukter, nötter, oljor och andra hälsosamma livsmedel. Måttlig dagliga doser av kaffe och caffeic syra normalt kan vara ett hälsosamt val.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.