Vad är ett svart hål?

I sin enklaste bemärkelse, är ett svart hål ett område med utrymme vari det finns inget sätt för ett objekt att undkomma sin attraktionskraft. Gör svarta hål existerar? Astronomer tror verkligen att de gör, även om bekräftelse av svarta hål kan för närvarande inte göras genom direkta bevis. Poster i ett svart hål kommer att vara kvar där i en oändlig tid.

I ett svart hål, det finns en enorm koncentration av massa. Detta är vad som ger det svarta hålet dess gravitationella styrkan. Forskarna är eniga om att svarta hål bildas efter döden av en massiv stjärna. Som vi vet är solen en stjärna, men forskarna tror inte att solen är tillräckligt stor för att någonsin ha förmågan att skapa ett svart hål på dess död. Snarare, för en döende stjärna skapa ett svart hål skulle väga tio gånger mer än vår sol själv.

För att ett svart hål har så intensiv gravitationskraft, ingenting kan undkomma det, inte ens ljuset. Denna brist på ljus står för termen "svarta hål, eftersom gravitationskraften kommer att orsaka sitt utseende att förbli mörkt oändligt. Även om forskarna inte kan se svarta hål, när de finner områden i rymden där stora massan ingår i en liten volym, och den är mörk, är chansen finns ett svart hål i området.

Våra solen aldrig kommer att utvecklas till ett svart hål, enligt forskare och astronomer. Dessa män och kvinnor tyder också på att solen kan förväntas bestå, så det är för ytterligare 5 miljarder år. För att få en känsla av hur det skulle vara som att träda in i ett svart hål, forskare föreslår astronauter i ett rymdskepp skulle få en flytande, glidande känsla som de närmade sig det svarta hålet. Detta skulle vara en trevlig upplevelse som gravitationskraften skulle likna bara kretsar runt jorden på första. Eftersom rymdskeppet kom närmare och närmare det svarta hålet skulle delar av kroppen som är närmast mitten av svarta hål börjar känna mer drag. Till exempel skulle fötterna börjar känna en sträckning känsla som man närma sig det svarta hålet. Så småningom, enligt forskare, detta dra eller sträcka känsla skulle växa vara ganska obekväma och skulle till slut krossa den mänskliga kroppen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.