Vad är ett dragskåp?

ett dragskåp är en del av laboratorie-utrustning som används för att skydda forskare från eventuella negativa effekter av ett experiment. Detta är i första hand ske genom att hålla luften inuti dragskåp ifrån de personer som utför experimentet. Dragskåp erbjuder även andra funktioner och skydd som är användbara i laboratoriemiljö.

dragskåp har skilda fysiska egenskaper. Basen i dragskåp brukar se ut som en typisk labb bänk, och kan ha lagring inbyggd i den, ovanför golvet. Ovanpå och ansluten till bänken är en mycket stor låda som kallas ett skåp. Skåpet kommer att ha en lös dörr, eller skärp, på framsidan som kan höjas eller sänkas för att ge tillgång till bänkskivan del av dragskåp. Öppningar runt kanterna på bänkskivan och /eller på toppen av skåpet leda till undanröjande av gaser i skåpet. Försöken utförs inuti skåpet med skärp så lågt som möjligt för att skydda praktiker.

dragskåp finns i två huvudtyper: recirkulerande och bedrivs. Ett recirkulerande dragskåp drar luft från omkring ett experiment i ett inbyggt filter, så släpper den renade luften tillbaka in i labbet eller skåp. En fläkt är inbyggd i skåpet är vanligtvis den primära dra i ett recirkulerande dragskåp. En bedrivs dragskåp har luft från den och in i ett ventilationssystem, där det renas och sedan släppas utanför byggnaden. Det finns vanligtvis flera bedrivs dragskåp knutits till en vent system.

dragskåp kan ge skydd mot mer än bara farliga gaser. Det bifogade typ av kabinettet skyddar praktiker från att skadas av skräp om något exploderar eller stänk. Dragskåp är också vanligen tillverkade i flamsäkert material, så oväntat bränder brukar inte vara så skadligt som de skulle vara i ett öppet område.

De flesta dragskåp har mängder med funktioner inbyggda i dem att hjälpa till med experiment. Vapor förslutna ljus låta praktiker att se vad de gör. Eluttag både inom och utanför dragskåpet är vanliga, och möjliggör elektronisk utrustning som lätt kan användas under försöket. Vakuumpumpar är också vanliga, och möjliggöra för lågt tryck eller vakuum experiment skall utföras. Gas butiker som kan kopplas till olika tankar och flöden är användbara för specifika experiment, liksom vatten kranar och avlopp.

Ett alternativ till ett dragskåp är en enhet kallas ett dragskåp arm. Också känd som en snorkel vakuum, dessa långa, kan rörliknande anordningar placeras över experiment i en öppen lab miljö för att dra bort alla farliga gaser. Flera ånga armar finns vanligen i ett laboratorium utrustat med dem, och de är nästan alltid anslutna till ett centralt ventilationssystem eller luftrenare. Rök Armarna är mycket rörligare och mer kompakt än dragskåp, och dessutom kostar betydligt mindre. De har många användningsområden, men ligger oftast i akademiska laboratorier där många experiment som utförs på en gång för länge lab bänkar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.