Vad är en kvastfeningar?

kvastfeningar är en kvastfeniga fisk, liknande i form till den gemensamma förfadern till alla landlevande ryggradsdjur. Det var en kvastfeningar närbesläktade arter som ursprungligen utvecklats ben och började gå i land 360 miljoner år sedan. Coelacanths skulle antas vara utdöd i minst 100 miljoner år, bara upptäcks i form av fossil fram en levande exemplaret hittades nära Komorerna, utanför Afrikas östkust 1938 och som orsakade en internationell sensation. Ordet för att beskriva en grupp som anses utdöd men upptäcktes senare i livet är "Lazarus taxon. " Det kvastfeningar är en stor fisk, väger i genomsnitt 80 kg (176 lbs) och mäta så länge som 2 m (6,5 m). Genom att undersöka deras hörselbenen, vet vi att coelocanths är lång levde-med vissa levande så länge som 80 till 100 år. Det finns en afrikansk art som är djupt blå till färgen, för att hjälpa den kamouflage och en indonesisk art, som är brun. Tofsstjärtfiskar har extremt känsliga ögon och bara gå ut att jaga på natten. Resten av dagen, resten de djupt i vattnet, bostad på ett djup på upp till 700 m (2300 ft) under vattnet, men oftast bara 90 till 200 m.

Tofsstjärtfiskar är opportunistiska och flexibla matare, jakt beckasin ål, bläckfisk, bläckfisk, små hajar och andra fiskar. Del av deras evolutionära framgång beror på deras förmåga att nedstiga till becksvart djup och avbryta sin ämnesomsättning på kommer att gå in i en dvala av slag. Man tror att det kvastfeningar har funnits i mer eller mindre sin nuvarande form för 100 miljoner år. Den närmaste levande släkting till kvastfeningar är den australiska lungfisken, som tidigare var fisken tros ha närmast anknytning till den gemensamma förfadern till alla fyrfotadjur.

p

Tofsstjärtfiskar tros vara företrädare för den äldsta levande släktlinje Jawed djur. Primitivare fisk tros vara utdöd. På grund av deras förhistoriska utseende och sällsynthet, coelacanths är symboler för gamla liv. Bara några hundra har någonsin åkt fast, och de anses vara hotade arter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.