Vad är en händelse Tree?

En händelse träd är en del av vissa analysmetoder. Det är i huvudsak ett begrepp som ofta drar ut som ett diagram, som visar en kedja av orsak och verkan för en rad evenemang. En händelse träd graf eller modell kan vara effektiva för att visa sannolikheten för resultat eller villkor för ett komplicerat förfarande. är en händelse trädet ofta sagt att använda "Boolean" värden. Ett logiskt värde är en dialektisk representation som "sant eller falskt" där en av två villkor visas. Booleska värden ofta spelar in, där en händelse eller omständighet är antingen sant eller falskt för en viss del av diagrammet.

I ett fall träd, finns generellt en rot händelse, som i toppen eller början sidan av diagrammet. Denna händelse delas in eventuella resultat. Varje resultat egna evenemang, med andra resultat som härrör från den. Slutresultatet är att trädet grenar ut till de olika resultaten visas längst ned eller slutet av trädet. En typ av händelse träd används i en så kallad felträdsanalys eller frihandelsavtal. Felträdsanalys är vad många ingenjörer och projektledare använder för att hantera misslyckanden eller oönskade resultat i en process. I denna typ av analys, ingenjörer spåra villkor tillbaka genom händelsen trädet för att försöka hitta den mest sannolika orsaken till ett fel eller andra resultat.

Några fall träd omfatta sannolikheterna för varje filial resultat. Med sannolikheter ingår, kan konstruktörer göra en stor mängd av prediktiva felsökning som kan hjälpa till att undvika eller åtgärda problem. Genom att samma grundläggande processen, kan en dator också effektivt modell en situation, och peka på de mest troliga orsakerna till ett resultat. En händelse träd kan vara en del av ett program eller andra analytiska redskap i många olika områden. Den översta används för evenemang träd är i vetenskapsområden som laboratorieanalys av läkemedel eller andra tester. De kan också vara till nytta på områden som detaljhandel eller tillverkning, där logistik eller marknadsundersökningar kan dra nytta av denna typ av analys. Ett annat användningsområde för evenemanget träd är i produkten forskning. Till exempel i bilindustrin, en händelse träd kan vara till hjälp för att visa eller ens förutsäga vissa typer av fordon uppdelningar.

En annan egenskap som skiljer olika evenemang träd i deras respektive format. De kan dras ut på papper för distribution i en presentation. Webbaserade händelse träd kan också vara användbart för presentationer, men ofta är de arbetade i en algoritmisk gränssnitt, eller annan programvara, för analytisk eller prediktiv modellering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.